Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
wtorek


Dzień podobny do innych. Mam tylko trochę więcej pichcenia, bo jutro Sylwester i trzeba coś przygotować do jedzenia. Mam zrobić śledzie po sułtańsku czyli z rodzynkami i koncentratem pomidorowym oraz zwykłe, tradycyjne z kolendrą. Powinnam też włożyć schab do marynaty i podgotować mięso na pasztet. Jutro mięsa skończę.

Planuję też dziś wsadzić do ziemi pietruszkę i seler na natkę oraz cebulę do wody na piórka. Pora jest odpowiednia, bo księżyca przybywa. Myślę też o zakupie ziół, a konkretnie bazylii, tymianku i rozmarynu. Może w zimie mi nie zmarnują. Lubię świeże zioła i zieleninę. Brakuje mi ich zimą.

Po południu porozpieszczam się trochę. Będzie moczenie i masowanie stóp oraz dłoni. Stóp w soli, a dłoni w ciepłej oliwie z dodatkiem soku z cytryny. Będzie maseczka z drożdży oraz mleka i wonne olejki. Już się cieszę na te chwile. Uwielbiam naturalne kosmetyki i niektóre babcine sposoby pomagające urodzie.

A wieczorem będziemy grać, bo statnio kupiona gra przyszła. Wczoraj namalowałam obrazek brzozy w zimie. Wyszedł tak sobie, bo dla mnie ma zbyt zimną tonację bym była zadowolona. Zdjęcia zrobić sie nie da - wszystko się zlewa niestety...Spróbuję jeszcze, ale czarno to widzę...

  • iesz4

    iesz4

    31 grudnia 2014, 09:20

    To wieczór był miły,takie przyjemności...

    • araksol

      araksol

      31 grudnia 2014, 10:42

      :) tak...

  • gilda1969

    gilda1969

    30 grudnia 2014, 15:08

    Miły wieczór przed Tobą:) Tylko nie oszukuj w grze hihi:))

    • araksol

      araksol

      30 grudnia 2014, 16:08

      a dało by się...

  • silvie1971

    silvie1971

    30 grudnia 2014, 12:57

    Mam nadzieje, na recenzje tej gry, wyglada interesujaca. Mozesz zdradzic jaka marynate robisz do schabu?

    • araksol

      araksol

      30 grudnia 2014, 16:06

      tym razem na 1 kg mięsa: 1 listek laurowy, sól, 5 ziarenek pieprzu, niepełna łyżeczka tymianku i tyle samo rozmarynu, 4 ziela angielskie, 2 żąbki czosnku, trochę czerwonej papryki, troche majeranku, woda. Zanurzam na co najmniej 6 godzin i później będzie pieczony ze śliwką i 7-8 gożdzikami...

    • silvie1971

      silvie1971

      30 grudnia 2014, 17:10

      Dziekuje slicznie:) Pysznie to brzmi:)

    • araksol

      araksol

      30 grudnia 2014, 17:23

      dobra jest...

  • Alianna

    Alianna

    30 grudnia 2014, 12:04

    I ja musiałabym się troszkę porozpieszczać :-)))) Buźka

    • araksol

      araksol

      30 grudnia 2014, 16:07

      :))))) koniecznie...

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.