Witajcie !
Tak od dawna nosiłam sie z zamiarem zrobienia kremu z dyni i jakos nigdy tego nie zrobilam, ale ostatnio przeglądając kolejny smakowity wpis Therock w którym własnie był owy krem stwierdzilam ze go upichce.
Podsmażyłam czosnek na maśle dodałam dynie pozniej zblenderowałam i doprawiłam.
Po sprubowaniu łyżki wyszedł pyszny lecz po zjedzeniu np pół miski dla mnie osobiscie zbyt mdły, pomimo ze doprawilam na ostro ta słodycz dyni przebija smak. dodałam później troche fety ale nadal ta jej slodycz a przez to to ze robi sie mdla przebija to wszystko macie jakies sposoby by to czyms przegryźć ?
Co do wczorajszego wpisu to dziekuje za komentarze
Musze coś zrobić z tymi włosami bo inaczej mi wszystkie zaraz wypadna, a ja tak je KOCHAM !!
Wypiłam wczoraj oczywiście 1,5 L herbaty zielonej i 0,5 L wody i dwie szklanki mojego "wywaru" jak to brzmi jak bym była jakąś czarownicą
Dzień troche zwariowany wybrałam sie samochodem pierwszy raz odkąd złamałam noge, ale nie jest już źle założyłam drewniaka na noge i pojechałam z siostrą po książki do księgarni dla niej i po art. papiernicze do szkoły bo przecież zaraz znowu sie zacznie, i moje wykłady też masakra jak to szybko mineło
Na obiad był ten krem oczywiście a na kolacje sushi
Wczoraj jeszcze zachaczyłam o biblioteke bo osttanio jestem częstym gościem jej i wypożyczyłam przez przypadek książke :
"Przytul mnie" Monika Rebizant-Siwiło książka super w sumie chyba ją dzisiaj już skończe
Cały dzień przepadało.... calutki... ja chce słońce, po to jest lato zeby było ciepło !! Dzisiaj też słońca brak
Miłego dnia Robaczki !!
therock
22 sierpnia 2013, 12:24ja dodaję czasem jogurt naturalny i dopiero wtedy blenduję:) musiałaś mieć super słodką odmianę dyni ♥
Gourmand!
22 sierpnia 2013, 11:58A gdybyś spróbowała złamać smak cytryną, albo limetką?