Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Dlczego schudlam? - 3 kg


Ostatnio ubylo mnie -3 kg. Zastanawiam sie dlaczego? Nawet przez 2 tygodnie pokazala sie  7- na poczatku. Teraz waga trzyma sie miedzy 70-71 kg.

W lutym zapisalam sie na nauke jazdy na nartach. Ktos mnie glupio potracil , kiedy czekalam w kolejce na wyciag, upadlam. 2 kolana zmasakrowane. Szczescie w nieszczesciu, nic nie zlamane,  tylko sciegna zmasakrowane. Tylko... Z musu zaczelam masowac punkty na dloni odpowiedzialne za kolana, uraz. Jak tu jestem dorzucila serce, watrobe, i inne. Codziennie.

 Bylam tez na badaniu aparatem diagostycznym Quantum. Nie zle sie sypie. Dostalam kilka dobrych porad zywieniowych. Czystek na oczyszczenie organizmu z kwasu. Cos tam jeszcze. 

Po miesicu zauwazylam kilka zmian : poznokcie zrobily sie blyszczace, brazowe cienie nad oczami zniknely, twarz przestala sie swiecic, dziubanie w sercu  zniknelo, pryszcze na koncu nosa  zmniejszyly sie, no i ta waga -3 kg. No i mysle. Kurcze chyba te masaze, Musze znow wznowic regularne masowanie bo to dziala!!!!! 

  • SzczesliwaByc

    SzczesliwaByc

    4 maja 2017, 23:45

    Ciekawa sprawa - dasz jakieś podpowiedzi co do tego masowania? Jako, że się sypię, to może pomoże ;-)

    • 14chochol

      14chochol

      5 maja 2017, 10:27

      Witaj, masowanie poprawnie to akupresura ( nie mylic z akupunktura, do ktorej trzeba lekarza specalisty ze specjalnymi iglami ). Na dloniach, stopach ciele mamy punkty, ktore powiazane sa z konkretnymi narzadami. Masowanie ich poprawia prace narzadow. Trzeba czasu, ale warto. Ja korzstam z "Akupresura doni" Dedi Tahshawa, druga "Akupresura stopy" w tej jest napisane jak narzad masowc przy konkrentym schorzeniu. Chudniecie to tarczyca, zoladek, przewod pokarmowy watroba plus obowiazkowo nerki, pecherz moczowy i glowa. W celu poprawy wydalania, glowa to szef. Wszstko jes tam napisane i wytlumaczone. Moje dzieci tak lecze z katarow, bolow gardla, glowy. Powodzenia. Daj znac jak Ci idzie

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.