Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Tak to prawda.....

Vitalia już niestety zauważyła,  że skończyłam 73 lata 😥powodów do radości raczej nie mam. No może jeszcze do 75 będę uważała,  że do 80 lat mam troszkę czasu , ale perspektywy nieciekawe 😏. Czas biegnie nieubłaganie,  ake wydaje mi się,  że teraz to już przyspiesza  niemiłosiernie.  

tak sobie osłodziłam ten dzień 🙂i oczywiście Prosecco 😍

od tłumaczenia mężowi jak ma zrobić zdjęcie  dostałam zeza🤩

wolę swoje fotki, ale powinnam już nosić golfy, bo szyja mnie najbardziej zdradza😏. Już dziś po święcie dalszy ciąg porządków,  ale tak na luzie , staram się raczej utrzymywać porządek bz bieżąco w ciągu roku. Kiedyś  mycie drzwi , grzejników  zabierało mi 1 dzień/ mam po 16 szt/ tak samo było z oknami czy łazienkami  , kuchnią.   Teraz to rozkładam na kilka dni , nie spieszę się,  nie przemęczam się i  do 20- tego wszystko zdążę.  Potem będę udzialać się kulinarnie,  muszę przestawić się na gluten free, bo podczas ciąży synową dopadła ta przypadłość.  Już zaopatrzyłam się w mąkę ryżową,  kukurydzianą  i będę z niej lepić uszka, pierogi,  piec paszteciki czy chlebek.  Myślę że dam radę,  choć nigdy nie robiłam ciasta na pierogi z tej mąki, ale napewno internet pomoże 😍a nam napewno potrawy wolne od glutenu nie zaszkodzą 🙂. Tyle na dziś ode mnie,  wszystkie moje Vitalijki serdecznie pozdrawiam  i zmykam do dziergania , bo powinnam zdążyć zrobić 2 rozpoczęte strzałki 😍😘😘😘😘

  • mariolka1960

    mariolka1960

    8 grudnia 2021, 15:27

    Krysienko życzę Tobie najwiecej zdrowka,😘🥳🎂🥂 Na ten wiek pięknie wyglądasz, 😘

  • alinan1

    alinan1

    8 grudnia 2021, 15:26

    Krysiu, jeszcze raz sto lat! W ogóle nie wyglądasz na te 73… Nie wiem na ile wyglądasz, ale na pewno nie na 70+. Ciekawa jestem jak Ci te pierogi i uszka wyjdą. Ja w sumie też nie powinnam białej mąki w ogóle , bo cukier mam za wysoki. Ale nie przyszło mi do łba żeby spróbować z innej mąki. Pomyślę o tym później , jak Scarlet. W tym roku jeszcze „ normalne” zjem.

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.