Witam Was kwiatuszkowo.
Ot to taki bukiecik liliowy z kwiatków ogródkowych zdobi stolik w salonie
Niby swoje, niby dobre, ale ile przy tym roboty to się wczoraj właśnie przekonałam. Od rana do północy mycie, parzenie, krojenie, mieszanie, przyprawianie, upychanie w słoje, gotowanie, etykietowanie, tak się wydaje, że swojskie ale kupa roboty przy tym. Spiżarnia powoli pęka w szwach, a gdzie tu jeszcze miejsce na buraczki tarte, na pomidorki suszone w zalewie olejowej, na przeciery, czy paprykę konserwową. Muszę dodatkowe półki wygospodarować. Że miałam mnóstwo cukinii to zrobiłam:
Na obiad Placuszki cukiniowe:
Na kolację Pasztet cukiniowy:
Na zimę Sałatka z cukinii:
I że znów narwałam wiadro ogórków to trza było je przerobić, więc tym sposobem zmontowałam Ogórki w miodowej musztardzie:
No i na to wszystko poświęciłam wczorajszy dzień.
A ze spraw dietkowych- wzorowo! OLEEEE
Dziś koszenie trawnika jesli pogoda na to pozwoli, bo coś momentami kropi deszcz.
A tym czasem zerknę w Wasze pamiętniki póki mam wolną chwilkę
BUZIAM
agniczka
18 lipca 2014, 17:42A można prosić przepis na pasztet z cukinii? I w jakiej zalewie robisz cukinię?
Magduch2014
18 lipca 2014, 17:51Poproszę również przepisik wyglada rewelacyjnie!!:)
Magduch2014
18 lipca 2014, 17:53Już znalazlam:D
Grubaska.Aneta
18 lipca 2014, 21:22Przepis jest niżej w komentarzach, a cukinia w zalewie octowej
Czarn@Oliwka
18 lipca 2014, 17:19ja Cię chyba "kocham" jak u Ciebie pięknie, smakowicie, pracowicie :) podziwiam :D chciałam przepis na pasztet ale widzę, że już podałaś :D zrobię jutro :D
LadyXXXL
18 lipca 2014, 16:56placki z cukini sa pyszne sama robilam w tamtym roku a zapasy na zime masz ekstra nie ma to jak wlasnej roboty do ziemniaczkow salatki czy kompoty ekstra
Pupunia.pl
18 lipca 2014, 16:35Nie moje klimaty ale bardzo podziwiam twoja pracowitosc
Grubaska.Aneta
18 lipca 2014, 16:40Dziękuję, z resztą nudny był by świat gdyby wszystkich jedna bajka interesowała :_)
angelisia69
18 lipca 2014, 16:17Z cukini doslownie wszystko da rade zrobic,nawet i ciasto :P fajna sprawa.Pasztecik wyglada mega kuchareczko ;-)
Catalunya
18 lipca 2014, 14:55Super :) fajnie mieć w rodzinie takiego Kuchcika, później zimą szuka się nagle agrestu do skubańca, albo malin na przeziębienie i trzeba kupować te sztuczności z marketów. Fajnie, że mimo upałów chce się Tobie ogarniać te tematy :) Pozdrawiaki
Muffinaa007
18 lipca 2014, 14:29Proszę o przepis na ten pasztet ;)
Grubaska.Aneta
18 lipca 2014, 16:36Jest poniżej w komentarzach zerknij, proszę:_)
piteraaga
18 lipca 2014, 14:21U Ciebie jak zwykle pysznie.... i podziwiam te naklejki na słoiczki, ten porządek...
MartaSajdak
18 lipca 2014, 14:02pychotka... :)
martini244
18 lipca 2014, 13:28No to,ze sie trzeba narobic to Ci wierze,dlatego ja jem kupne,no i nie mam ogrodu,pasztet wyglada smacznie i zdrowo,podaj prosze przepis:)
Grubaska.Aneta
18 lipca 2014, 16:37niżej w komentarzach jest przepis:)
bozenka1604
18 lipca 2014, 13:05Moja Ty Dziewczynko, że Tobie się chce tak ciężko pracować. A jeszcze dokumentować wpisem i fotografować. Pysiam czule i cieszę się, że dałam Ci do myślenia z fajeczkami. U mnie 5 dzień bez........ :)
Grubaska.Aneta
18 lipca 2014, 16:38O ja cię to już prawie tydzień, podziwiam. No Wczoraj mi się nie chciało zupełnie, jeszcze ten gorąc i gary na gazie co by zapasterywać to wszystko, ale wiedziałam że muszę się z tym uporać bo ogórek czy cukinia zerwana nie może długo leżeć bo miękkie i robi się flak, więc działałam póki były jędrne:-)
sronka
18 lipca 2014, 12:46hm ile tu pyszności:) uwielbiam ogórki musztardowe kiedyś tak robiłam cukinie i też super smakuje, i cukinia ala ananas też jest ok próbowałaś? Skąd Ty bierzesz te przepisy< placuszki wyglądają bosko:)
Grubaska.Aneta
18 lipca 2014, 16:39Przepisy na przetwory mam większości po mamie, babci i teściowej, A takiej cukinii nie robiłam ale teściowa tak, ona to w ogóle nawet dżemy z dyni robi
bateriojad
18 lipca 2014, 12:43Bardzo lubię cukinie. Masz takie zapasy ze zima ci nie sroga.tez bym takie chciała:))) super Pani domu.
Grubaska.Aneta
18 lipca 2014, 16:41Dziękuję. U mnie tak z roku na rok, a ten sezon jeszcze nie zamykam pod względem przetworów oj nie, będzie tego jeszcze sporo:-)
.Wiecznie.Gruba.
18 lipca 2014, 12:38mmm uwielbiam placki cukiniowe, ale niestety robi sie je w panierce wiec w tym roku nie jadlam.... ale robilam sobie cukinie faszerowana ryzem i mieskiem mielonym :]
PuszystaMamuska
18 lipca 2014, 12:35Pyszności jak zwykle :)))
lukrecja1000
18 lipca 2014, 12:31Brak mi slow uznania jak bardzo Cie podziwiam..krzatasz sie po domku i kuchni od samego rana.Tyle sama sobie pracy wynajdujesz a do tego jeszcze cudownym kulinarnymi niespodziankami zaskakujesz:)We wszystko co robisz wkadasz cala siebie,motywujesz leniuchy by sie ogarnely.Nawet Twoj pamietnik sliczny wspanialy...jestes czarodziejka-pozdrawiam Julita
Grubaska.Aneta
18 lipca 2014, 16:41♥♥♥♥♥♥♥♥ :-)
samotnicaaa
18 lipca 2014, 11:55Ale ja absolutnie nie twierdze ze wszyscy tacy są, ja takich przyciągam...
Izabela1411
18 lipca 2014, 10:49A podasz przepis na placuszki z cukinii. Prosze. Smakowicie u Ciebie jsk zawsxe. Pozdrswiam
Izabela1411
18 lipca 2014, 10:49A podasz przepis na placuszki z cukinii. Prosze. Smakowicie u Ciebie jsk zawsxe. Pozdrswiam
ellysa
18 lipca 2014, 10:35najbardziej mnie zaintrygowaly te ogorki w miodowej musztardzie i pasztet z cukini...nigdy tego nie jadlam:)jak bede kiedys w Twoich stronach to sie wprosze do Twojej spizarni,hehe:)))
Grubaska.Aneta
18 lipca 2014, 10:36Na pewno poczęstuje:)!