Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Nowe smaki czyli za co kocham wegetarianizm:)


Kiedy jadłam mięso nie znałam wielu smaków.Mięso mnie rozleniwiało smakowo i ograniczało moja kulinarna fantazje .
Teraz jedząc bardziej różnorodnie dostarczam organizmowi ,więcej różnych składników.Słyszałam teorię ,że jedząc monotonie mamy niedobory róznych substancji  i dlatego ciągle coś podjadamy.
Może coś w tym jest ,ale na podstawie własnych doświadczeń uważam ,że kluczem do schudnięcia i utrzymania wagi jest obkurczony żołądek i jelita ( jelita również wysłają do mózgu informacje ( tak czytałam) :). Małe , częste i  różnorodnie posiłki  to jest najważniejsze. Stawiamy na jakość nie na ilość:)

-olej kokosowy - idealny na kanapki
- gęste zupy z soczewicą   zamiast ziemniaków

- avocado na  kanapkę

- fasola biała - najsmaczniejsza z masłem


- ciecierzyca
-oleje:  lniany ,z orzechów włoskich ,z sezamu , orzechów  laskowych



-ser kozi

 -rukola,
-bakłażan


-humus czyli pasta z ciecierzycy
-por


-sezam


a owoce kocham od zawsze:)


 Zmęczone dzieci odpoczywają :)

  • Karampuk

    Karampuk

    6 lutego 2013, 08:22

    spróbuje to avocado na kanapke

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.