- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
30 lipca 2018, 09:48
dla mnie tofu nie ma żadnego smaku, tofu nabiera smaku przypraw z marynaty czy potrawy do której go dodasz.
30 lipca 2018, 09:56
raz w zyciu probowalam. Bleeee.
30 lipca 2018, 10:05
W konsystencji i smaku gumowe. Chyba że wędzone.
30 lipca 2018, 10:23
Tofu jest neutralne, posolisz bedzie slone, popieprzysz bedzie mialo smak pieprzu. Na pierwszy raz wez przepis z netu. Ja lubie tofu w sosie i pokrojone w kostke, wtedy w moim odczuciu smak przesiaka lepiej.
Edytowany przez nobliwa 30 lipca 2018, 10:24
30 lipca 2018, 11:28
Tofu to taka gąbka... nasyca się smakiem tego, z czym jest przyrządzane. Samo w sobie jest takie trochę bez smaku.
30 lipca 2018, 11:53
Dla mnie obrzydliwe, ( na równi z tapioką czy makaronem ryżowym ;) tzn nie do końca bez smaku- bo ja go odbieram jako mdły i paskudny i trzeba solidnie to doprawić żeby się dało zjeść z bólem a i tak wyczuwam jakiś dyskomfort smakowy zamiast przyjemności. Tak że unikam zdecydowanie. ;)
30 lipca 2018, 12:07
a ja nie rozumiem nigdy kontrowersji odnośnie smaku tofu ;) - dla mnie smakuje delikatnie, trochę kwaskowato ale tez trochę mdląco - wędzone tofu jest za to przepyszne, a jedwabne mi natomiast przez gardło nie przechodzi bo konsystencja to dla mnie koszmar - jak roztopiona mleko-galaretka...
30 lipca 2018, 12:09
Dla mnie obrzydliwe, ( na równi z tapioką czy makaronem ryżowym ;) tzn nie do końca bez smaku- bo ja go odbieram jako mdły i paskudny i trzeba solidnie to doprawić żeby się dało zjeść z bólem a i tak wyczuwam jakiś dyskomfort smakowy zamiast przyjemności. Tak że unikam zdecydowanie. ;)
O nie, ma gorszy smak niż maniok i makaron ryżowy. Oba lubię, a tofu jest niezbyt smaczne. Raz mi się udało kupić jakieś w oleju z czymś i było zjadliwe, ale tak to fuj.