- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
5 września 2015, 14:01
Drogie, Stare Wiedźmy...
Nasze Wiedźmowisko umarło Śmiercią naturalną. Pojawiły się nowe Wiedźmy i Nasze Gniazdo wspólnie uwite, przestało być dla nas ważne. Rozmowy o diecie, ćwiczeniach, motywacji, wsparciu i zdrowiu zostały zastąpione rozmowami o dzieciach, ich zielonych kupach i niepowodzeniach w pracy i życiu osobistym. Wszystkim Starym Wiedźmom przestało zależeć, pojawiałyśmy się i znikałyśmy z Forum, ale oto dziś... Wzywam Stare Grono do wspólnego Działania!!!
Przybywajcie Stare Wiedźmy...!
Zacznijmy Wspólnie działać tak jak kilka Lat temu!!!!
To napisałam ja...Swego czasu Aniaoru, potem Annonimowa, a teraz VeryShy
30 października 2015, 11:03
Dziewczyny -
uzależniłam się ostatnio od 2 rzeczy :
pierwsza to piosenka Adele " Hello " - jednym słowem Queen is back :)
druga to blog - gotuj zdrowo. Zaglądam tam i eksperymentuję. Dziś na podwieczorek będzie pudding jaglano pomarańczowy z nutą imbiru i karmelizowanym granatem ( bo figi w domu nie mam więc zrobię z czym innym ). Boże, dlaczego ja tak kocham jeść ?!
30 października 2015, 11:13
sylwia - akurat ta piosenka adele mnie nie powalila. nie podoba mi sie. za to blog brzmi ciekawie - podasz linka i co juz z niego robilas?
ja dzisiaj ostra dietka, bo zoladek znowu mi nie dziala - kajzerki i odgazowana cola. wiem, ze zdecydowanie nie dietetycznie, ale czuje, ze nic innego nie przyjme :/
30 października 2015, 12:02
Mabda - mój dzisiejszy podwieczorek :
Składniki na 2 porcje
1 pomarańcza
2 świeże figi lub owoc granatu
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 cm kłącza imbiru
szczypta mielonego kardamonu
1/3 szklanki mleka roślinnego np. ryżowego
2 łyżki syropu daktylowego, klonowego lub z agawy
Przygotowanie
Wytnij miąższ z pomarańczy. Figi podziel na 4 części.
Na rozgrzaną patelnię dodaj pomarańczę, łyżkę syropu daktylowego i szczyptę kardamonu. Podsmażaj ok. 2 minuty na średnim ogniu, stale mieszając. Następnie przełóż do naczynia z ugotowaną kaszą jaglaną. Wlej podgrzane mleko roślinne i zmiksuj aby uzyskać jednolitą masę puddingu. Posmakuj i dopraw w razie potrzeby.
Na patelni skarmelizuj figi z dodatkiem syropu daktylowego i przełóż do szklanki z puddingiem.
Na zdrowie!
30 października 2015, 20:23
Jestem :)
Waga - 79 kg, czyli spadek jest :) i dobrze! Powoli do przodu :)
Natalia - a jak!!! Spaghetti UWIELBIAM!!!! Od zawsze i na zawsze :* Zmodyfikowałam tylko rodzaj makronu, ze zwykłego na chiński ryżowy. I to była mega dobra zmiana! Mniam, mniam, mniam.....omomoomomomom!- i właśnie dlatego bronię się przed nim jak mogę.
30 października 2015, 20:51
Zjadacz twarogu - pozdrawia! oblizywała sie przez 10 min jak ogarneła ze to z cebulka :D hahaha
30 października 2015, 21:15
Waga 64,9( nawet sie nei przejmuje bo to przed @) :P słodycze 4/7, dieta 5/7, a cwiczenia 0/7 niestety jeszcze jesstem wylaczona z cwiczen a to juz 3 tydzien jeny masakra jakas ;/ tyle czasu stracilam przez te plecy :(
30 października 2015, 21:18
czy mi sie wydaje czy ktoś tu kiedys cwiczyl rozciaganie zeby szpagat zrobic i udalo sie wkoncu? ktos cos ja chce! dajcie rady!
30 października 2015, 21:31
dobra jutro wracam na calkowite tory hihi moze postaram sie wprowadzic jakies cwiczenia chociaz troche agrafki i brzuszki na pewno :)