- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
31 stycznia 2012, 18:53
Edytowany przez malamala1994 31 stycznia 2012, 19:01
31 stycznia 2012, 22:42
31 stycznia 2012, 23:19
Edytowany przez manru 31 stycznia 2012, 23:20
31 stycznia 2012, 23:22
31 stycznia 2012, 23:27
Badania pokazują, ze przy dietach o bardzo niskiej kaloryczności straty tkanki mięśniowej mogą sięgać nawet 40% spadku wagi, jeżeli dodatkowo dieta była niskowęglowodanowa to do tego dochodzi spadek ilości wody i glikogenu, co może w ekstremalnych przypadkach może oznaczać, ze nawet 75% spadku wagi to nie był tłuszcz.
31 stycznia 2012, 23:30
kurde, przestraszyłaś mnie. jeśli ogólnie mam dietę nisko węglowodanową, ale jem dość dużo płatków owsianych i ryżu (od czasu do czasu słodkie jogurty i jakieś ciastko), to może być?Badania pokazują, ze przy dietach o bardzo niskiej kaloryczności straty tkanki mięśniowej mogą sięgać nawet 40% spadku wagi, jeżeli dodatkowo dieta była niskowęglowodanowa to do tego dochodzi spadek ilości wody i glikogenu, co może w ekstremalnych przypadkach może oznaczać, ze nawet 75% spadku wagi to nie był tłuszcz.
Edytowany przez manru 31 stycznia 2012, 23:31
31 stycznia 2012, 23:38
1 lutego 2012, 09:10
no ja też tak robię, raczej tutaj chodzi o to żeby jeść wystarczającą ilość kalorii na zapotrzebowanie organizmu i jeść wystarczająca ilość białek i nie unikać tłuszczy wydaje mi siętylko ja ryżu nie jem tylko kaszę- zdrowsza, mniej kaloryczna i bardziej sycaca i jak już sie polubi, to smaczniejsza:)kurde, przestraszyłaś mnie. jeśli ogólnie mam dietę nisko węglowodanową, ale jem dość dużo płatków owsianych i ryżu (od czasu do czasu słodkie jogurty i jakieś ciastko), to może być?Badania pokazują, ze przy dietach o bardzo niskiej kaloryczności straty tkanki mięśniowej mogą sięgać nawet 40% spadku wagi, jeżeli dodatkowo dieta była niskowęglowodanowa to do tego dochodzi spadek ilości wody i glikogenu, co może w ekstremalnych przypadkach może oznaczać, ze nawet 75% spadku wagi to nie był tłuszcz.