- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
25 sierpnia 2017, 08:16
W przepisach w wymiennikach nie występują borówki amerykańskie. Czy można je traktować jak jagody lub maliny?
Podobną wątpliwość mam do fasolki konserwowej - jak ją wymieniać na świeżą? 1:1? Ta konserwowa jest w zalewie z dodatkami (cukier, sól).
Pozdrawiam
25 sierpnia 2017, 09:09
ja wymieniam jagody na borowke i na jezyny. Fasole konserwowa kupuje tylko w wodzie. Zamieniam 1:1. Najlepiej jak zapytasz dietetyka online.
25 sierpnia 2017, 13:48
Tak Gosiaaczek1 ma rację.
Borówki można traktować na inne owoce , np. maliny czy jagody
Można wymieniać na tę samą ilość fasolki świeżej. Jeśli chodzi o konserwę to chodzi nam o taką bez dodatków.