- Dołączył: 2009-12-08
- Miasto: Zagórz
- Liczba postów: 190
23 lutego 2011, 12:59
Uwielbiam ogórki konserwowe, ogórki w zalewie musztardowej a tam wszędzie jest OCET, czy na prawdę jest tak szkodliwy?
Czy nie przesadzam jak na jeden raz zjem cały słoik takich ogórków (nie mogę się oprzeć)
Czy można go zastąpić jakąś inną odmianą mniej szkodliwego octu?
- Dołączył: 2004-10-29
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1637
25 lutego 2011, 08:27
Uważam, że rozsądne korzystanie z dóbr produktów spożywczych dostępnych na rynku nie może zaszkodzić. Wiadomo, że gdyby piła Pani ocet w dużych ilościach, to nie skończyłoby się to dobrze. Jednak ocet to taki produkt, który spożywa jak dodatek, a nie jako główną część dania. Tego octu raczej Pani nie pije, a zjada tylko ogórki, czyli w efekcie nie dostarcza Pani do organizmu octu w nadmiernych ilościach.
Wszystko jest dla ludzi, ale trzeba umieć z tych dóbr korzystać. W umiarkowanych ilościach nie powinno szkodzić (chyba, że Pan na coś choruje?). Zalecam rozsądek :-)