Temat: jarmuz - co z nim zrobic

czesc. Mam w ogrodku wlasnorecznie wyhodowany, naturalny jarmuz. Podzielcie sie prosze Waszymi sprawdzonymi patentami na to warzywo. Nie wiem jak sie za nie zabrac. Zblanszowac, wczesniej zamrozic, czy zjesc na surowo? Zrobic koktail, salatke, a moze jeszcze cos innego? Wiem, ze w internecie na pewno jest mnostwo przepisow, ale chcialabym cos przetestowanego przz Was :) z gory dziekuje.

Pasek wagi

najbardziej lubię w postaci chipsów, na ostro, z papryką 

Jarmuz jest taki super, ze ja kiedys poswiecilam mu caly wpis na insta ( tutaj dokladnie ) i bazujac na tym doswiadczeniu, to na Twoim miejscu zostawilabym go spokojnie w tym ogrodzie (smiech) Osobiscie probowalam smoothie, ale duzo osob polecalo wlasnie czipsy. 

czipsy pycha

pobiegana, woda jeziorna z rzesa widna raczej nie brzmi zachecajaco :Dchyba sprobuje zrobic chipsy.

Pasek wagi

Wyrzucić ;):D

sok wyciskany z jabłkami,  ogórkiem , kiwi, ..., spirulina i takimi  tam.

zamrozić i dodawać do smoothies,  dodawać do wyciskanych soków - z wyciskarki. Ja czasem do rosołu wrzuciłam podczas gotowania. 

Pasek wagi

ja codziennie pije sok z jabłek, szpinaku, jarmuż i czosnku. Dla mnie pyyyycha. Czasem tez przyrządzam na gęsto jak szpinak

Pasek wagi

Yaqbofski napisał(a):

Wyrzucić 

Nie słuchaj go. On nie lubi warzyw i ich nie rozróżnia, a poza tym mało dziś zjadł i zapewne majaczy z głodu i gorąca :p

Polecam jarmuż do stir fry z wołowinką lub kurczakiem. No oczywiscie chipsy też super. Uwielbiam. Nie to co mój małż tu wyżej...(cwaniak)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.