- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
13 sierpnia 2018, 13:37
Lubię zupy, mogłabym jeść na okrągło, a podstawą zupy, wiadomo, jest porządny bulion.
Czy zawsze na bazę do zup gotujecie, jak należy, porządny bulion z miliona składników co się tli na gazie ze dwie godziny? Chciałabym wrócić z pracy i zrobić tę cholerną zupę w pół godziny, a nie w trzy, zastanawiam się czy kucharki zawsze są święte i w byle dzień powszedni bawią się w sztukę gotowania bulionu? Niestety mam mikro zamrażalnik, nie ma w nim miejsca na domowe kosteczki.
Jakie Wy przygotowujecie bazy do zup?
13 sierpnia 2018, 21:41
Skoro lubisz zupy to musisz sprobowac domowej kostki roslowej choc kostka to pojęcie względne :p ja np trzymam ta pastę w zamrażarce w pojemniku. Dużo miejsca nie zajmuje i nie zamarza całkowicie bo jest sporo soli więc można sobie podbierać łyżka.wedle potrzeby. Dzięki temu rozwiązaniu mam zdrowe zupy bez sztucznych kostek ale i smaczne bo na samej wodzie dla mnie były za cienkie...
13 sierpnia 2018, 23:15
No nic, trzeba wyjeść zamrożone pierogi i zrobić miejsce bulionowi. Nie sądzilam ze to takie popularne rozwiązanie! Pewnie vitka to niedobra grupa statystyczna, ale i tak.
Dzięki za podpowiedzi!