Temat: bób

Hej! Naszła mnie ochota na bób.

Jak gotujecie? Zdradźcie swoje sekretne przepisy.

Jakiś patent aby po ugotowaniu był zieloniutki...?

Bób jest prosty, w sumie najlepiej na świezo, bedzie dobrze z jajkami pasowal, ja bym chetnie zupe zjadla, ale nie mam dostepu do bobu... :/ 

https://www.kwestiasmaku.com/szukaj?search_api_views_fulltext=b%C3%B3b

ja mam odruch wymiotny na zapach gotowanego bobu, ale na instagramie ciagle widzę u jednej osoby bób i jej przepis to: bób, koperek, czosnek, oliwa. Może kiedyś spróbuję, tylko zatkam nos :D

koperek taki jak do kiszenia ogorkow , masło, sol. Ale najlepszy jest ten młody. 

Pasek wagi

Ja już kilka lat nie jadłam i tak jakoś dzisiaj mnie naszło i kupiłam.

ale jaki jest patent aby był zielony?

moj zawsze wychodzi zielony, łupiny lekko brązowe. Ale teraz już jest gorszy, bo wielki i taki blee. A młody to dopiero za rok:)

Pasek wagi

O! A ja dopiero dostrzegłam na straganach!

Nie ma to jak własny ogródek...

ja mam turbo przepis - gotujesz ok 1h, solisz i zjadasz ;)    bób w takim wydaniu pasuje mi najbardziej, a próbowałam już wszelakich "fancy" wersji. 

Pasek wagi

Nie doczekawawszy się super przepisów, tak właśnie zrobiłam. Dodałam tylko do osolonej gotującej się wody łodyżki koperku :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.