- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
23 maja 2018, 14:19
otóż dostałam od rodziny worek świeżego zielonego groszku :)
połowe zjadłam na surowo, bo w formie surowej chyba lubie najbardziej. co z resztą?
może macie jakieś fajne pomysły co można z niego zrobić? przeglądałam już przepisy w internetach, ale zawsze wolę typowe domowe formuły :))
23 maja 2018, 14:26
1. groszek w jajecznicy
2. groszek z marchewką
3. groszek zmiksowany z przyprawami i oliwą jako pasta na kanapkę
4. puree z groszku zamiast ziemniaków na obiad
5. sos groszkowy do mięsa
6. groszek w potrawce z kurczaka
7. groszek do warzyw na patelnie
8. risotto z groszkiem
9. spagetii groszkonese
10. zapiekanka makaronowa z groszkiem i pomnidorem
12. pieczarki pieczone nadziewane groszkiem, jajkiem i pieczarką
13. zupa groszkowa z porem
14. sałatka z groszkiem, kukurydzą i warzywami
23 maja 2018, 14:35
Wrzuć do wrzątku (a jeszcze lepiej wywaru/rosołu) dorzuć brokuły, marchewkę, odrobinę selera (lub coś, co lubisz) odpraw i gotuj koło 20 30 minut, po tym czasie ściąg z ognia, lekko przestudź i zblenduj. Wrzuć trochę grzane albo groszku ptysiowego, ewentualnie odpraw śmietana
23 maja 2018, 15:09
Kocham marchewkę z groszkiem jako dodatek do obiadu i taką potrawkę a'la irlandzką z kurczaka z dużą ilością groszku .
23 maja 2018, 15:10
Kocham marchewkę z groszkiem jako dodatek do obiadu i taką potrawkę a'la irlandzką z kurczaka z dużą ilością groszku .
Jak się robi??
23 maja 2018, 15:13
mnie korci puree z groszkiem, ale nie mam blendera :D
23 maja 2018, 15:16
Jak się robi??Kocham marchewkę z groszkiem jako dodatek do obiadu i taką potrawkę a'la irlandzką z kurczaka z dużą ilością groszku .
Zetrzyj na tarce marchew, podlej odrobinę wodą i dodaj plaską łyżkę masła. Duś dopóki marchewka zrobi się mocno miekka. Do tego duuużo groszku, dopraw solą, odrobiną cukru, czosnkiem i koperkiem. Podduś jeszcze parę minut razem. Podaję na gorąco ze wszelkimi mięsami. Jest pyszna. Niektórzy kroją marchewkę w kostkę ale wtedh trzeba zagęszczać mąką. Tarta jest lepszą formą wg mnie .