- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
13 grudnia 2017, 00:02
Przymierzam się do zrobienia bigosu na święta, w związku z tym szukam dobrego wytrawnego wina w rozsądnej cenie. Najlepiej coś ze sklepu sieciowego jak Tesco, Kaufland, Biedronka, Lidl, Dino, Aldi.
Macie jakieś sprawdzone myki dzięki którym bigos jest smaczniejszy?
13 grudnia 2017, 00:06
A ja mam pytanie z innej beczki, na ile % z tego wina odparowują w bigosie? Dajecie dzieciom normalnie jeść taki pijany bigosik?
13 grudnia 2017, 00:07
A ja mam pytanie z innej beczki, na ile % z tego wina odparowują w bigosie? Dajecie dzieciom normalnie jeść taki pijany bigosik?
Mam nadzieje, że jak najmniej. Nie ma wśród nas dzieci :D
Edytowany przez niewiadoma_a 13 grudnia 2017, 00:09
13 grudnia 2017, 00:09
Mam nadzieje, że jak najmniej. Nie ma wśród nas dzieci :DA ja mam pytanie z innej beczki, na ile % z tego wina odparowują w bigosie? Dajecie dzieciom normalnie jeść taki pijany bigosik?
Łooo jak Madzi to musi być dobry
13 grudnia 2017, 00:12
Łooo jak Madzi to musi być dobryMam nadzieje, że jak najmniej. Nie ma wśród nas dzieci :DA ja mam pytanie z innej beczki, na ile % z tego wina odparowują w bigosie? Dajecie dzieciom normalnie jeść taki pijany bigosik?
Sorry, z edytowałam skasowałam Oby wyszedł dobry
13 grudnia 2017, 07:58
Zazwyczaj dodaje jakies swojskie czerwone wino. Ono fajne podkręca smak, i sporo z niego wyparuje, ale w naszym otoczeniu dzieci nie jadaja bigosu, wiec problem z głowy.
13 grudnia 2017, 10:30
dobry jest Egri Bikaver (nie wiem czy to sie tak pisze), Węgierskie wytrawne wino. Kazde inne wytrawne czerwone sie nada. Tylko nie przesadz z iloscia - najlepsza proporcja to wypic polowe przy mieszaniu bigosu, reszte wlac do gara. :)
13 grudnia 2017, 10:33
alkohol cały wyparowuje z długo gotowanych potraw, tam już nic procentów nie ma