- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
17 grudnia 2015, 12:53
Posiadam przepis na ciasto czekoladowe bez mąki pszennej. Chcę je zrobić na ksylitolu, bez cukru (tak by było malutko węgli) Jednak wśród składników jest 50g czekolady gorzkiej (która zawiera sporo cukrów). Czy czekoladę mogę zastąpić 50g masła z kakao gorzkim ? Jeśli tak to ile dać kakao?
Edytowany przez Monic6241 17 grudnia 2015, 12:56
17 grudnia 2015, 19:59
Oczywiście, że możesz: pół kostki masła, 2 łyżki wody i 2-3 łyżki kakao plus słodzik jaki chcesz. Nie musisz używać kupnej czekolady, bo przepis tak mówi.Posiadam przepis na ciasto czekoladowe bez mąki pszennej. Chcę je zrobić na ksylitolu, bez cukru (tak by było malutko węgli) Jednak wśród składników jest 50g czekolady gorzkiej (która zawiera sporo cukrów). Czy czekoladę mogę zastąpić 50g masła z kakao gorzkim ? Jeśli tak to ile dać kakao?
Dzięki :-*