Temat: ser na pizze

Próbował ktoś zamiast sera żółtego/mozzarelli użyć serka wiejskiego? Znalazłam przepis na taką właśnie pizze, ale nie jestem przekonana z racji iż serek wiejski zawsze jem na słodko a nie wytrawnie :)
Jak ktoś próbował to jak w smaku? :D

Kiedys probowalam :) troche sie nawet rozpuscil :D ogolnie w smaku bylo okej ale ja jem serek wiejski czesciej w wersji wytrwawnej.

Pasek wagi

o fuuu... nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić...

Mozzarella na pizzy nie ma sobie równych, po co kombinować! :-) 

Pasek wagi

Też myślę, że nie ma co kombinować. Serek wiejski to nie ser żółty. W lidlu, czy gdzieś są normalnie sery żółte w wersji Light, więc może to będzie lepszą opcją.

nie chodzi o wersje light czy nie light - pytam z ciekawości jak ze smakiem, bo nigdy takiej pizzy nie jadłam i mnie to zaciekawiło ot co :)

Przecież możesz spróbować i położyć serek wiejski na kawałku pizzy. Następnym razem będziesz wiedziała czy Ci pasuje czynie. Przecież kuchnia to nie laboratorium jądrowe i warto eksperymentować, żeby odkrywać nowe smaki. To, że jednym nie pasuje takie połączenie nie znaczy, że tobie też nie posmakuje. 

A serek wiejski jest super i na słodko i z dodatkiem warzy.

Pasek wagi

na pizzy serka wiejskiego nie jadlam, ale dodalam go kiedys na wierzch cukinii zapiekanej z miesem mielonym, ryzem i pomidorami i nawet fajnie sie rozpuscil i ciagnal :p

nie wyobrazam sobie takiego polaczenia, chociaz serek wiejski zawsze jem na slono/ostro (sol, piperz, szczypiorek rzodkiewki itp); ale na pizzy??? na sama mysl mnie odrzuca!

serka wiejskiego na slodko tez nie dalabym rady przelknac, na sama mysl mnie odpycha....

Nie ma to jak nie sprobowac czegos o kwitowac to " o fuuu",  "odpycha mnie" itp :) rzecza ludzka jest probowac, smakowac i poznawac nowe smaki :)

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.