- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
6 września 2015, 14:30
Próbował ktoś zamiast sera żółtego/mozzarelli użyć serka wiejskiego? Znalazłam przepis na taką właśnie pizze, ale nie jestem przekonana z racji iż serek wiejski zawsze jem na słodko a nie wytrawnie :)
Jak ktoś próbował to jak w smaku? :D
6 września 2015, 14:38
Kiedys probowalam :) troche sie nawet rozpuscil ogolnie w smaku bylo okej ale ja jem serek wiejski czesciej w wersji wytrwawnej.
6 września 2015, 15:20
Też myślę, że nie ma co kombinować. Serek wiejski to nie ser żółty. W lidlu, czy gdzieś są normalnie sery żółte w wersji Light, więc może to będzie lepszą opcją.
6 września 2015, 15:29
nie chodzi o wersje light czy nie light - pytam z ciekawości jak ze smakiem, bo nigdy takiej pizzy nie jadłam i mnie to zaciekawiło ot co :)
6 września 2015, 15:30
Przecież możesz spróbować i położyć serek wiejski na kawałku pizzy. Następnym razem będziesz wiedziała czy Ci pasuje czynie. Przecież kuchnia to nie laboratorium jądrowe i warto eksperymentować, żeby odkrywać nowe smaki. To, że jednym nie pasuje takie połączenie nie znaczy, że tobie też nie posmakuje.
A serek wiejski jest super i na słodko i z dodatkiem warzy.
6 września 2015, 15:35
na pizzy serka wiejskiego nie jadlam, ale dodalam go kiedys na wierzch cukinii zapiekanej z miesem mielonym, ryzem i pomidorami i nawet fajnie sie rozpuscil i ciagnal
6 września 2015, 16:01
nie wyobrazam sobie takiego polaczenia, chociaz serek wiejski zawsze jem na slono/ostro (sol, piperz, szczypiorek rzodkiewki itp); ale na pizzy??? na sama mysl mnie odrzuca!
serka wiejskiego na slodko tez nie dalabym rady przelknac, na sama mysl mnie odpycha....