- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
15 stycznia 2015, 20:04
Nie robie sosow z obawy o ich kalorycznosc, wiec wiecznie serwuje rodzinie puree (ziemniak+mleko+maslo) posypane koperkiem. Macie jakies propozycje? ( byle nie zasmazane i bez maki). Z gory dziekuje za odpowiedzi.
15 stycznia 2015, 20:06
ja prawie nie jem miesa tylko same ziemniaki na obiad mi sie zdarzy i wtedy robie tak - gniote , polewam kefirem , i tyle mi do szczescia wystarczy plebejskie podniebienie jak to moja mama mowi
15 stycznia 2015, 20:10
Bo akurat puree jest mniej kaloryczne od sosu .A po drugie ile tego sosu zjesz przecież jesz ziemniaki z sosem a nie sos z ziemniakami, wystarczy trochę dla smaku nic nie musi pływać w sosie. Zresztą dobry sos polega na redukowaniu wywaru a nie na dosypywaniu mąki sos można też zagęścić ciemnym chlebem.
15 stycznia 2015, 20:10
ziemniakow nie jem bo nie chce mi się ich obierać...:-) chyba z pol roku temu je jadlam...ale mi się smak zrobil ziemniaki z koperkiem i kefirem:-) oj chyba mam pomysl na obiad jutrzejszy:-)
15 stycznia 2015, 20:11
podaj do tego kubek maslanki :D
Mozesz polac roztopionym maslem lub oliwa z oliwek
Albo upiec w piekarniku
Zawsze zostaje ketchup
15 stycznia 2015, 20:12
dodaj do puree chrzanu, albo dużo posiekanego koperku (czy jakie tam zioła lubisz) i razem zmiksuj, albo groszku z miętą,......
15 stycznia 2015, 20:17
ja niczym nie polewam ziemniaków, lubie takie suche prosto po ugotowaniu :)
15 stycznia 2015, 20:18
ooo do purre dodaj pesto zamiast masla:) pyyyszneeee. Moja kolezanka posypuje parmezanem