- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
25 listopada 2013, 17:13
25 listopada 2013, 17:16
25 listopada 2013, 17:22
ja z reguły robię wywar warzywny ze startą marchewką i pietruszką i ziemniakami w kostkę, ogórki starte na grubych oczkach przesmażam na maśle i podsypuję mąką, później dodaję to do wywaru, zabielam śmietaną i gra gitara. nie wiem jak sprawa wygląda z przecierem z ogórków ale pewnie podobnie. Zupa to żadna filozofia;) grunt, żeby ziemniaki były miękkie zanim dodasz ogórki
25 listopada 2013, 17:24
25 listopada 2013, 17:24
25 listopada 2013, 17:49
Jak mieszkałam we Włoszech ( może w SM też jest) to w Lidlu kupywałam ogórki kiszone. Gotuję wywar z mięsa i warzyw, warzywa starte, ziemniaki w kostkę, pod koniec gotowania dodaję starte ogórki ( przecier ), na koniec mieszam śmietanę z odrobiną mąki i zahartowuję gorącą zupą, następnie wlewam to do zupy .
25 listopada 2013, 17:51
Jak mieszkałam we Włoszech ( może w SM też jest) to w Lidlu kupywałam ogórki kiszone. Gotuję wywar z mięsa i warzyw, warzywa starte, ziemniaki w kostkę, pod koniec gotowania dodaję starte ogórki ( przecier ), na koniec mieszam śmietanę z odrobiną mąki i zahartowuję gorącą zupą, następnie wlewam to do zupy .