Temat: Rosół

Cześć :)
Mam do Was jedno głupie pytanie... Jestem jeszcze bardzo niedoświadczoną kucharką, więc wybaczcie ;) 
Otóż wczoraj gotowałam na parze udka z kurczaka i marchewkę. Pozostał mi po tym taki a'la bulion, tj woda z wytopionym z udek tłuszczem, pewnie jakimś sokiem z marchewki itp, poza tym w tej wodzie (na dnie garnka do parowania) gotowała.się kość. Czy taki rosołek nadaje się tylko do wylania, czy mogę go użyć jako podstawę do jakiejś zupy?

Dziękuję i pozdrawiam ;)
Pasek wagi
dobry pomysł z tym dorzuceniem mrożonych warzyw, no chyba , że się ma świeże, z ogródka:)
Wywar spokojnie mozna przerobić

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.