- Dołączył: 2012-02-10
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 1406
23 listopada 2013, 10:00
Cześć :)
Mam do Was jedno głupie pytanie... Jestem jeszcze bardzo niedoświadczoną kucharką, więc wybaczcie ;)
Otóż wczoraj gotowałam na parze udka z kurczaka i marchewkę. Pozostał mi po tym taki a'la bulion, tj woda z wytopionym z udek tłuszczem, pewnie jakimś sokiem z marchewki itp, poza tym w tej wodzie (na dnie garnka do parowania) gotowała.się kość. Czy taki rosołek nadaje się tylko do wylania, czy mogę go użyć jako podstawę do jakiejś zupy?
Dziękuję i pozdrawiam ;)
- Dołączył: 2012-08-03
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 229
23 listopada 2013, 18:37
dobry pomysł z tym dorzuceniem mrożonych warzyw, no chyba , że się ma świeże, z ogródka:)
Wywar spokojnie mozna przerobić