- Dołączył: 2012-04-10
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 727
19 listopada 2013, 19:32
Mam w domu buraczki i zastanawiam się jaką sałatkę na kolację, śniadanie mogłabym z niej wyczarować.
Macie pomysły? :D
Mam na myśli sprawdzony przepis ;)
Edytowany przez Zaczarowana08 19 listopada 2013, 19:38
19 listopada 2013, 19:36
google grafika wyskakuje kuuupe zdjęć zobacz jaki sie najbardziej podoba i sprawdz przepis :D zawsze tak robie jak nie wiem co przygotować a mam dany składnik :)
19 listopada 2013, 19:36
Ugotować, zetrzeć na tarce i połączyć z fetą pokrojoną w kawałki :)
Doprawić do smaku.
Mniam !
- Dołączył: 2013-06-15
- Miasto: Bristol
- Liczba postów: 1318
19 listopada 2013, 19:39
Nieobrane zawinąć w folię aluminiową i do piekarnika na 200 stopni, ok 1,5 godz. Potem zahartować i zetrzeć na tarce i wsuwać, najlepsze bez niczego :)
- Dołączył: 2013-07-30
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 378
19 listopada 2013, 19:42
ugotować, pokroić w kostkę. Przyprażyć słonecznik i pestki dyni, dodać oliwę, sól, pieprz, czosnek i krem balsamiczny i jest pycha :D
- Dołączył: 2011-02-16
- Miasto: Opole
- Liczba postów: 3643
19 listopada 2013, 19:47
Ja zawsze ścieram na tarce, polewam oliwą i jem- uwielbiam! :D
- Dołączył: 2013-02-13
- Miasto: Raj
- Liczba postów: 10655
19 listopada 2013, 20:17
Poniewaz mieszkam w nl a tu buraki ciezko dostac jak pomarancze za komuny gdy juz sie do nich dorwe robie barsz z ziemniakami i boczkiem :D I zrem go jak prosie ;)
- Dołączył: 2007-11-08
- Miasto: B
- Liczba postów: 11273
19 listopada 2013, 20:29
Marta11148 napisał(a):
Poniewaz mieszkam w nl a tu buraki ciezko dostac jak pomarancze za komuny gdy juz sie do nich dorwe robie barsz z ziemniakami i boczkiem :D I zrem go jak prosie ;)
Co? Chyba nie umiesz szukać, są w Albert Heijn, w Dirk van den Broek i Delhaize (chociaż nie jestem pewna czy w nl jest ten ostatni sklep), czerwone buraki to po niderlandzku rode bieten, są w lodówkach, bo są już ugotowane. Wystarczy przynieść do domu i zetrzeć na tartce.
- Dołączył: 2013-11-12
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 389
19 listopada 2013, 20:49
ja do buraczków dodaje starte jabłko i trochę cebulki drobniutko pokrojonej. Niebo w gębie ;)
- Dołączył: 2013-01-24
- Miasto: Gdynia
- Liczba postów: 4854
19 listopada 2013, 20:51
Ja ostatnio zrobilam do szkoly: brokul, buraczki (ugotowane ofc) i kukurydza z kurczakiem, sosem czosnkowym i platkami migdalow (dalabym slonecznik, ale uczulenie mi nie pozwala) :)