7 listopada 2013, 20:29
Czym zagescic owsianke? (Robie z 4 lyzek platkow owsianych gorskich, lyzeczka budyniu malinowego bez dodatku cukru, 1/3 szklanki mleka 0% i szklanka wody,..najpierw gotuje platki z woda potem dolewam mleko z budyniem i gotuje gotuje a geste sie nie robi..)
Chcialabym zeby jej bylo duzo, zeby byla bardzo gesta (tylko taka mi smakuje) no i miala jak najmniej kalorii (w ciagu dnia i tak duzo jem dlatego zalezy mi na tym zeby byla niskokaloryczna)
Moze macie jakies fajne przepisy na niskokaloryczna i gesta owsianke
7 listopada 2013, 20:32
Edytowany przez smerfetka90 20 sierpnia 2014, 14:28
- Dołączył: 2013-02-08
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 920
7 listopada 2013, 20:41
ja daje pure z dyni i to jest główny składnik :)
- Dołączył: 2010-10-25
- Miasto: Wyspy Kokosowe
- Liczba postów: 1107
7 listopada 2013, 20:52
więcej budyniu lub 2-3 łyżki kaszy mannej :)
- Dołączył: 2012-12-19
- Miasto: Opole
- Liczba postów: 386
7 listopada 2013, 21:09
Właśnie, dodaj ugotowanej dyni albo startą marchewkę :)
7 listopada 2013, 21:14
ja dodaję jajko do płatków gotowanych na wodzie, robi się bardzo kremowa:)
- Dołączył: 2012-07-06
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 3429
7 listopada 2013, 21:17
ja daje 3 ły6yżki płatków orkiszowych, 3 łyżeczki otrębów owsianych, łyżeczke siemia, pół banana i 3-4 śliwki, zalewam to szklanka wody i zawsze mam gęstą paćke
- Dołączył: 2013-02-20
- Miasto: Opole
- Liczba postów: 2206
8 listopada 2013, 18:23
Zawsze jak chciałam zagęścić owsiankę to robiłam z budyniem, ale ostatnio spodobała mi się wersja z siemieniem lnianym :) Dodaję łyżeczkę do gotujących się płatków.
- Dołączył: 2012-12-29
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 70
9 listopada 2013, 23:33
No to podają moją (dużą) porcję
50g płatek owsianych (170) + 1 łyżeczka siemienia zalewasz 200ml (jak baaardzo gęsta to 100ml) wrzątku na noc, z rana gotujesz ok. 15-20min w 200 ml mleka 2 % (100) i pod koniec - gdy osiągnie pożądaną konsystencję dodajesz np. 200 g pokrojonego w kostkę jabłka i mieszasz. Później przekładasz do miseczki i gotowe. Całość ok. 370 kcal :>
Dobrze zagęszcza np. płaska łyżka kaszy manny
18 listopada 2013, 21:05
pestki z dyni, orzechy, jabłko tarte, marchewka tarta:)