- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
5 listopada 2013, 13:49
To, że większość ludzi wcina fastfoody, pije colę, je chipsy, cukierki, pije mleko, je białe pieczywo, mięso z hodowli przemysłowych, pryskane warzywa przecież nie świadczy o tym, że jest to zdrowe. Ale ludzie żyją na takim syfie i też się śmieją, owszem, masz rację - tylko ciekawe, że szpitale ciągle są pełne.O matko,l znowu te frazesy. Całe południe Europy smaży na oliwie extra vergine wyciskanej z oliwek z przydomowego ogrodu ,od tysiącleci i żyją i śmieją się z tych teorii ekspertów za 3 grosze.Jeśli nie lubisz, to się nie zmuszaj do oliwy. Gdy nie jest się przyzwyczajonym do jej smaku, bo nie jestes z nim obyta, to najczęściej się jej nie lubi.
Edytowany przez LadyMela 5 listopada 2013, 13:50
5 listopada 2013, 13:52
a czemu smazycie na kokosowym? skad ta moda?do smażenia najlepszy rzepakowy.
5 listopada 2013, 13:58
a czemu smazycie na kokosowym? skad ta moda?do smażenia najlepszy rzepakowy.
5 listopada 2013, 14:12
ano stad ze olej kokosowy ma wysoka temperature smazenia.a czemu smazycie na kokosowym? skad ta moda?do smażenia najlepszy rzepakowy.
5 listopada 2013, 14:17
Przypusczzam ze chodzi ci jednak o temperature dymienia czyli punkt w ktorym olej zaczyna sie rozkladac i wydziela sie rakotworcza akroleina.Sek w tym ze oliwa z oliwek i olej slonecznikowy maja wyzsza ta temperature niz olej kokosowy.ano stad ze olej kokosowy ma wysoka temperature smazenia.a czemu smazycie na kokosowym? skad ta moda?do smażenia najlepszy rzepakowy.
5 listopada 2013, 14:32
Przypusczzam ze chodzi ci jednak o temperature dymienia czyli punkt w ktorym olej zaczyna sie rozkladac i wydziela sie rakotworcza akroleina.Sek w tym ze oliwa z oliwek i olej slonecznikowy maja wyzsza ta temperature niz olej kokosowy.ano stad ze olej kokosowy ma wysoka temperature smazenia.a czemu smazycie na kokosowym? skad ta moda?do smażenia najlepszy rzepakowy.
Edytowany przez lola7777 5 listopada 2013, 14:35
5 listopada 2013, 14:49
tak o dymienie mi chodzilo:) slonecznikowy ma wyzsza o ile jest rafinowany,dobra oliwa z oliwet to ta tloczona na zimno i ona ma mniej niz olej kokosowy....a tak naprawde to najlepszy do smazenia i tak jest smalec i jaki tani:)kiedys uzywalo sie duzo smalcu i jakos problemu z otyloscia tak jak teraz nie bylo...wiec jedzmy smalec dziewczyny,jestem za smalcem:)Przypusczzam ze chodzi ci jednak o temperature dymienia czyli punkt w ktorym olej zaczyna sie rozkladac i wydziela sie rakotworcza akroleina.Sek w tym ze oliwa z oliwek i olej slonecznikowy maja wyzsza ta temperature niz olej kokosowy.ano stad ze olej kokosowy ma wysoka temperature smazenia.a czemu smazycie na kokosowym? skad ta moda?do smażenia najlepszy rzepakowy.
5 listopada 2013, 19:08