Temat: Obiad ryba

Witajcie chcialbym usmazyc rybe w panierce i zastanawiam sie czy zamiast smazenia, daloby rade usmazyc na grillowanej patelni prawie bez dodatku tluszczu ? co myslicie ? ktos tak kiedys robil ?
Pasek wagi
nie ma to jak wtykac swoje 3 grosze do cudzego koryta. nie bedzie tego zarl ale sie wtracic musi lol. taka gotowa rybe mozesz upiec tez w piekarniku z mrozonymi filetami to jest ten minus ze przywieraja bez panierki dlatego ja dobrze odsaczam z wody recznikiem. daje w mace a potem w jajku i bulce. niestety po rozmrozeniu ryby jest tyle co kot naplakal. dlatego teraz kupuje tuszke szczegolnie jak chce na szybko obiad
Pasek wagi

Ladenves napisał(a):

sam syf, ale skoro chcesz sie faszerować takim (niesmacznym) gó*nem to twoja sprawa. co do pytania - obstawiałabym ze przywrze bez tłuszczu.

haha gowno mnie obchodzi twoja opinia :) bardzo madra zresza ;)
Pasek wagi
troche pokory skarbie

Ladenves napisał(a):

troche pokory skarbie

bo ??
Pasek wagi
Ja gotuję na parze. Układam na folii aluminiowej, posypuję ziołami i wkładam do garnka razem z folią. 10-20 minut, zależy od ryby i pycha!

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.