Temat: Obiad ryba

Witajcie chcialbym usmazyc rybe w panierce i zastanawiam sie czy zamiast smazenia, daloby rade usmazyc na grillowanej patelni prawie bez dodatku tluszczu ? co myslicie ? ktos tak kiedys robil ?
Pasek wagi
Piekę w folii w piekarniku elektrycznym. Doprawiam ziłami prowansalskimi albo mieszanką do ryb + cebula.
chodzi mi o kupna z panierka rybe a nie swiezy filet
Pasek wagi
Możesz bez problemu zrobić to na patelni grillowej bez tłuszczu. Tyle, że nie rozumiem dlaczego kupiłaś w panierce, skoro zależy ci na zdrowym odżywianiu, w sklepach dostępne są też mrożone filety bez panierki przecież :)
Ja z panierką robię tak że podsmażam z obu stron na łyżce oliwy tak żeby się zrumieniła , przykrywam pokrywką i duszę na małym ogniu ewentualnie podlewam odrobiną wody
Pasek wagi

Gravida napisał(a):

Możesz bez problemu zrobić to na patelni grillowej bez tłuszczu. Tyle, że nie rozumiem dlaczego kupiłaś w panierce, skoro zależy ci na zdrowym odżywianiu, w sklepach dostępne są też mrożone filety bez panierki przecież :)

ah naprawde? wow nie wiedzialam dzieki :)
Pasek wagi
mnie zawsze przywierają te z panierką i już takich nie kupuje. Na patelni kićka się robi.
Pasek wagi
bleee, nie kupuj takich

monada napisał(a):

bleee, nie kupuj takich

bo co? nie obchodzi mnie twoja opinia, lepiej odpowiedz na pytanie
Pasek wagi
sam syf, ale skoro chcesz sie faszerować takim (niesmacznym) gó*nem to twoja sprawa. co do pytania - obstawiałabym ze przywrze bez tłuszczu.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.