- Dołączył: 2006-04-25
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 3686
23 września 2013, 20:23
planuje zrobic sobie jutro na kolacje omlet. patrze na rozne przepisy i widze ze niektore sa tylko z jajek, a niektore maja dodatkowo mąkę w skladzie. a Wy jakie robicie? nigdy nie jadlam z dodatkiem maki. jaki lepszy?
- Dołączył: 2013-06-17
- Miasto: Katania
- Liczba postów: 6528
23 września 2013, 20:24
i tak i tak bo to dwie różne rzeczy wychodzą, z jajek to taki w stylu frittaty a z mąką bliżej do naleśnika tylko wyrośniętego
23 września 2013, 20:43
to jeszcze zależy jak go przygotujesz. Ja najczęściej robię omlet biszkoptowy, przepis znajdziesz np.
tutaj klik Dodaję do niego mąkę (proporcja 1 łyżka mąki na każde jajko), jest pyszny, bardzo puszysty :)
- Dołączył: 2013-03-25
- Miasto: Gliwice
- Liczba postów: 719
23 września 2013, 20:45
Zamiast mąki polecam zmielone płatki owsiane - dużo pożywniejsze i sprawdzają się wspaniale w roli takiego "zagęszczacza" :)) Osobiście kocham omlety, jem niemal codziennie i zawsze z płatkami owsianymi. Pychotka
- Dołączył: 2006-04-25
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 3686
23 września 2013, 20:59
mmm juz mi slinka cieknie :) z platkami kiedys napewno sprobuje chociaz nie wiem czy chcialoby mi sie uruchamiac blender (i potem go myc) tylko dla zmielenia lyzki czy 2 platkow :P
- Dołączył: 2009-07-30
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 1387
23 września 2013, 21:01
Ja zawsze robię z samych jajek.
- Dołączył: 2006-04-25
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 3686
23 września 2013, 21:12
oo otreby! o tym nie pomyslalam! dzieki :)
23 września 2013, 21:24
Prostsze od mielenia płatków (i bez bałaganu) jest kupienie gotowej mąki owsianej :)