Temat: omlet z mąką czy bez?

planuje zrobic sobie jutro na kolacje omlet. patrze na rozne przepisy i widze ze niektore sa tylko z jajek, a niektore maja dodatkowo mąkę w skladzie. a Wy jakie robicie? nigdy nie jadlam z dodatkiem maki. jaki lepszy?
i tak i tak bo to dwie różne rzeczy wychodzą, z jajek to taki w stylu frittaty a z mąką bliżej do naleśnika tylko wyrośniętego
Pasek wagi
ok dzieki :) 
to jeszcze zależy jak go przygotujesz. Ja najczęściej robię omlet biszkoptowy, przepis znajdziesz np. tutaj klik 
Dodaję do niego mąkę (proporcja 1 łyżka mąki na każde jajko), jest pyszny, bardzo puszysty :)
Zamiast mąki polecam zmielone płatki owsiane - dużo pożywniejsze i sprawdzają się wspaniale w roli takiego "zagęszczacza" :)) Osobiście kocham omlety, jem niemal codziennie i zawsze z płatkami owsianymi. Pychotka
mmm juz mi slinka cieknie :) z platkami kiedys napewno sprobuje chociaz nie wiem czy chcialoby mi sie uruchamiac blender (i potem go myc) tylko dla zmielenia lyzki czy 2 platkow :P
Ja zawsze robię z samych jajek.
ja dodaje otręby
oo otreby! o tym nie pomyslalam! dzieki :)
Prostsze od mielenia płatków (i bez bałaganu) jest kupienie gotowej mąki owsianej :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.