21 września 2013, 19:52
Wiecie moze jak (z jakich skladnikow) robia w pizzeriach sosy pomidorowe?
Wiem, ze pewnie kazda pizzeria ma inny przepis, ale tak mniej wiecej pewnie niektorzy z Was wiedza z jakich skladnikow robione sa te sosy.
- Dołączył: 2012-11-15
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 1151
21 września 2013, 20:00
pomidory w puszcze, sól, pieprz, oregano, bazylia, zioła prowansalskie
- Dołączył: 2013-01-16
- Miasto: Oslo
- Liczba postów: 408
21 września 2013, 20:01
u mnie gdzie pracowalam, byl to koncentrat pomidorowy, pomidory bez skorek, woda, cukier, sól i przyprawy.Wszystko zblendowane, odstawione na pewien czas i pyszny sosik był:)
21 września 2013, 20:03
Dziewczyny, a myslicie, ze taki sos ma podobna kalorycznosc do ketchupu czy wieksza?
- Dołączył: 2011-09-08
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 27068
21 września 2013, 20:29
ja w sumie nie widze sensu - wiekszosc osob, ktore duzo zrzucily, byly u dietetyka, na badaniach, wykonywaly jakies cwiczenia. poco pisac ksiazke o tym co ktos komus zalecil ? moim zdaniem to tylko pazernosc, bo jesli ktos chce zrzucic kg, to wybierze sie na badania, do dietetyka i do lekarza. ale to tylko moje zdanie :)
- Dołączył: 2013-09-19
- Miasto: warszawa
- Liczba postów: 88
21 września 2013, 22:35
taki sos robi się z przecieru pomidorowego (nie koncentratu), oregano, czosnku w proszku i soli. ma mniejszą kaloryczność niż ketchup ponieważ nie zawiera cukru. w sumie, można policzyć jego kaloryczność jako kaloryczność samego przecieru...