- Dołączył: 2012-04-10
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 727
2 września 2013, 10:55
Witam was ![]()
Jest teraz cała masa warzyw i owoców, a ja nie potrafię zdecydować co zrobić dla siebie i mojego M. na obiadek
Może macie jakieś ciekawe pomysły?
Obiecuję wszystkie przemyśleć, wypróbować i zdać relację czy się udało i jak smakowało ![]()
- Dołączył: 2012-02-14
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 309
2 września 2013, 11:37
Wrzucam takie warzywa jakie dostanę (papryka, cebula, brokuł, pomidor, ogórek, pieczarki) z miesęm do naczynia żaroodpornego i do kuchenki. Pyychaa, a jak mało czasu zajmuje.
- Dołączył: 2012-11-04
- Miasto: Zakopane
- Liczba postów: 856
2 września 2013, 11:53
Może ratatuj? Pomidory, cukinia, bakłażan, cebula, papryka różnokolorowa :)
Ja robię wersję z mięsem mielonym, żeby było bardziej treściwe :)
- Dołączył: 2013-03-06
- Miasto: Częstochowa
- Liczba postów: 25973
2 września 2013, 11:55
leczo, knedle ze sliwkami, sos bolonski ze swiezych pomidorow, sos warzywny na bazie pomidorow + papryka + brokuly do ryzu
- Dołączył: 2007-12-15
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1268
2 września 2013, 12:25
teraz faszerowane papryki, faszeruje penczakiem z warzywami, faszerowane cukinie, leczo z cukini, papryki pomidorów, zupa krem z papryki. danie w stylu stir fry z papryki, dymki kurczaka i makaronu chow mein
- Dołączył: 2012-11-19
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1404
3 września 2013, 17:52
cukinia faszerowana duszoną marchewką z ryżem, curry i świeżą bazylią
- Dołączył: 2011-08-23
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2614
4 września 2013, 12:12
Warzywka obrać, wrzucić na patelnię i podsmażyć na minimalnej ilości tłuszczu (np. najpierw cebula, jak się zeszkli to czosnek, później papryka, cukinia, bakłażan - czego dusza zapragnie... ). Do takich podsmażonych warzywek wrzucić pomidory z puszki razem z sosem(ew.obrane ze skórki świeże pomidory). Dolać ew. wody by powstała większa ilość sosu(można dodać jeszcze przecieru pomidorowego do smaku) i wrzucić do całości surowy makaron - by się ugotował razem z warzywami (wchłonie część sosu na pewno - przy okazji doprawić do smaku ) . Można dodać też mięso - wychodzi bardzo smaczne i często korzystam z tego patentu :D
Edytowany przez Carrolyn 4 września 2013, 12:14