Temat: pstrąg pieczony

Macie jakies przete4stowane przepisy na pieczonego pstraga w piekarniku?
Pasek wagi
ja zazwyczaj robię bardzo prosto - sól, pieprz (na zewnątrz i wewnątrz), do środka wkładam łyżeczkę masła, natkę pietruszki i plastry cytryny i już
ja do niego wkładam warzywa : paprykę i marchewki
Namocz go w słonej wodzie a później piecz aż wypłynie mu oko (ok. 10-15 min z jednej i drugiej strony) :) nie potrzeba już dodkowych przypraw. Podawaj z odrobina masla i sokiem z cytryny

trelemoreleczeresnie napisał(a):

ja zazwyczaj robię bardzo prosto - sól, pieprz (na zewnątrz i wewnątrz), do środka wkładam łyżeczkę masła, natkę pietruszki i plastry cytryny i już


tak samo, tylko bez cytryny, bo nie lubie tego polaczenia, zamiast tego czasem daje pietruszke korzen i marchewke pokrojona w slupki. Skorke delikatnie nacinam w 3 miejscach , zeby sie fajnie upiekl i nie popekal
Pasek wagi
Ja tylko solę, a po wyjęciu skrapiam cytryną i pieprzę :)
ja lekko solę i posypuję chili - uwielbiam:)
dokladnie sole pieprze skore nacinam i w naciecie oraz w  srodek wkladam utarty czosnek z natka i czasem dodaje tez cytrynka
ja rzucam do środka jakieś zioła, czosnek, czasem cytrynę, szczypior albo nic i nawet bez soli mi smakuje :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.