Temat: pasta z jajek

Nigdy nie robiłam pasty z jajek, a mam ochotę (i dużo jajek, wiejskich :) ). Co dodajecie? Nie mam szczypiorku, ewentualnie natkę pietruszki. Dajcie jakiś dobry przepis, kiedyś jadłam w pensjonacie taką tradycyjną, ale może też być z jakimiś dodatkami, byle smacznie ;) dziękuję z góry!

CoJaTuRobie napisał(a):

jak można nigdy nie jeść pasty ;



U mnie gotuje się jajka, kroi w drobiutką kostkę i miesza z masłem do powstania zwartej konsystencji ;) Do tego sól, pieprz, szczypiorek.
jajko na twardo dziabam widelcem, do tego daję łyżeczkę jogurtu naturalnego i albo koperek, albo szczypiorek, albo natkę pietruszki co tam masz i tyle:) I troszkę soli można do smaku. Ja nie daję bo robie ją dla dziecka rocznego :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.