Temat: problem z kurczakiem

robie salatke gyros..tylko za kazdym razem nie uzywam piersi z kurczaka ..tylko cwiartki gotuje oskubuje a potem smaze mieso ..i tu jest moj problem..zawsze jak go smaze i wrucam na patelnie to on mi sie momentalnie przykleja do patelni..a jak posypie przyprawamy to juz wogule ..cala patelnia w przypalonych kawalkach miesa a przyprawy jakos tak dziwnie z olejem sie laczy ze taka maź sie robi na patelni..i nie wiem czy  moze za malo olej rozgrany jest czy jak ??
Pasek wagi

zdecydowanie za mało rozgrzany olej.

p.s. pisze się "w ogóle". Nie gniewaj się, ale jestem wrażliwa na tym punkcie ;)

jak ja robie gyrosa, to zawsze mieszam wode z przyprawą do gyrosa!! pol szklanki wody cieplej, wymieszac i dusic do wyparowania
Pasek wagi

maszakra1 napisał(a):

ale najpierw rozgrzac olej i dodac wody? przeciez pryskac bedzie..;/

wode dolewasz jak juz jest kurczak na patelni
Pasek wagi

natusia0306 napisał(a):

zdecydowanie za mało rozgrzany olej. p.s. pisze się "w ogóle". Nie gniewaj się, ale jestem wrażliwa na tym punkcie ;)
nie gniewam sie ;p
Pasek wagi
 proponuje non stop mieszac, pomimo patelni teflonowej mnie sie tez dzieje
Pasek wagi
Zmień patelnie. Najlepiej na teflonową ze specjalną powłoką.
nie gotuj tego mięsa, tylko obierz surowe i hop na patelnię
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.