- Dołączył: 2012-06-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1118
23 sierpnia 2013, 15:35
robie salatke gyros..tylko za kazdym razem nie uzywam piersi z kurczaka ..tylko cwiartki gotuje oskubuje a potem smaze mieso ..i tu jest moj problem..zawsze jak go smaze i wrucam na patelnie to on mi sie momentalnie przykleja do patelni..a jak posypie przyprawamy to juz wogule ..cala patelnia w przypalonych kawalkach miesa a przyprawy jakos tak dziwnie z olejem sie laczy ze taka maź sie robi na patelni..i nie wiem czy moze za malo olej rozgrany jest czy jak ??
23 sierpnia 2013, 16:01
zdecydowanie za mało rozgrzany olej.
p.s. pisze się "w ogóle". Nie gniewaj się, ale jestem wrażliwa na tym punkcie ;)
- Dołączył: 2011-03-24
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1845
23 sierpnia 2013, 16:07
jak ja robie gyrosa, to zawsze mieszam wode z przyprawą do gyrosa!! pol szklanki wody cieplej, wymieszac i dusic do wyparowania
- Dołączył: 2011-03-24
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1845
23 sierpnia 2013, 16:12
maszakra1 napisał(a):
ale najpierw rozgrzac olej i dodac wody? przeciez pryskac bedzie..;/
wode dolewasz jak juz jest kurczak na patelni
- Dołączył: 2013-03-06
- Miasto: Częstochowa
- Liczba postów: 25973
23 sierpnia 2013, 16:22
proponuje non stop mieszac, pomimo patelni teflonowej mnie sie tez dzieje
23 sierpnia 2013, 18:09
Zmień patelnie. Najlepiej na teflonową ze specjalną powłoką.
- Dołączył: 2013-08-18
- Miasto: Łeba
- Liczba postów: 121
23 sierpnia 2013, 18:36
nie gotuj tego mięsa, tylko obierz surowe i hop na patelnię