- Dołączył: 2012-06-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1118
23 sierpnia 2013, 15:35
robie salatke gyros..tylko za kazdym razem nie uzywam piersi z kurczaka ..tylko cwiartki gotuje oskubuje a potem smaze mieso ..i tu jest moj problem..zawsze jak go smaze i wrucam na patelnie to on mi sie momentalnie przykleja do patelni..a jak posypie przyprawamy to juz wogule ..cala patelnia w przypalonych kawalkach miesa a przyprawy jakos tak dziwnie z olejem sie laczy ze taka maź sie robi na patelni..i nie wiem czy moze za malo olej rozgrany jest czy jak ??
- Dołączył: 2013-07-31
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 1156
23 sierpnia 2013, 15:41
Jak przeczytałam "problem z kurczakiem" to pomyślałam ucieka Ci czy co :D
Proponuję dodać na patelnię troszkę wody nic nie będzie przywierać :) Może mięsko jest za bardzo rozgotowane i dlatego taka maź się robi
- Dołączył: 2013-08-07
- Miasto: Będzin
- Liczba postów: 3829
23 sierpnia 2013, 15:47
jeśli przywiera do patelni to zdecydowanie za słabo nagrzany olej. Poczekaj trochę dłużej i nie powinno być problemu, a poza tym musisz ciągle mieszać i ewentualnie jak koleżanka radzi podlać trochę wodą to nie będzie się przyklejać.
- Dołączył: 2012-06-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1118
23 sierpnia 2013, 15:47
ale najpierw rozgrzac olej i dodac wody? przeciez pryskac bedzie..;/
- Dołączył: 2013-07-31
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 1156
23 sierpnia 2013, 15:50
Najpierw olej a potem jak włożysz mięsko to dolać troszkę wody :) Robię tak zawsze i nic nie pryska.
23 sierpnia 2013, 15:50
kup patelnie teflonową to załatwi problem z przyklejaniem i nawet nie trzeba dodawać tłuszczu :)
- Dołączył: 2012-06-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1118
23 sierpnia 2013, 15:55
dajen90 napisał(a):
kup patelnie teflonową to załatwi problem z przyklejaniem i nawet nie trzeba dodawać tłuszczu :)
a propo patelni przegladam na allegro rozne i ceramiczne i teflonowe i szczerze,wkoncu nie wiem na jakiej smazyc bez tluszczu bo i w jednych patelniach i w drugich raz pisza ze smazenie bez tluszczu i w drugich ,zalezy kiedy
- Dołączył: 2012-06-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1118
23 sierpnia 2013, 15:56
a raz ze minimalna ilosc trzeba wlewac
- Dołączył: 2007-03-04
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 4620
23 sierpnia 2013, 15:59
bardzo dobre sa patelnie ceramiczne- po prstu inne telfale czy inne teflonowe sie chowaja
rozgrzej dobrze olej, wrzuc miesko bedzie ok w razie potrzeby podlej woda
- Dołączył: 2013-07-31
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 1156
23 sierpnia 2013, 16:00
Czasem trzeba wlać ale minimalną ilość, wystarczy nawet kilka kropel. Ja mam patelnie teflonowa i ceramiczną i bardziej polecam teflonową :)