- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
9 sierpnia 2013, 20:54
Pokroiłam marchewkę za pomocą maszynki do wyciskania frytek(idealne paseczki), dodałam czerwoną słodką paprykę i 5 łyżek oliwy z oliwek. Piekłam je w piekarniku na papierze do pieczenia.
Są pyszne, moim zdaniem lepsze od zwykłych-ziemniaczanych (kwestia gustu), czy one mają dużo kalorii ?
Nie wiem co zrobić, czy jeść, czy nie :)
9 sierpnia 2013, 21:39
Próbowałam są pysze, ale czy to przekłada się na jakość kaloryczną. Gdzieś pod jednym przepisem przeczytałam, że jeśli poddaje się marchew obróbce cieplnej to jest bardziej wartościowa kalorycznie. Ja nie jestem człowiekiem, który bardzo zna się na kaloriach oraz na tym co powinien jeść, a czego nie. Korzystam z utartych przepisów, albo takich, które wyczytam, dlatego pytam, zupełnie zielona :)