Temat: Pomocy-Marchewkowe frytki

Pokroiłam marchewkę za pomocą maszynki do wyciskania frytek(idealne paseczki), dodałam czerwoną słodką paprykę i 5 łyżek oliwy z oliwek. Piekłam je w piekarniku na papierze do pieczenia.

Są pyszne, moim zdaniem lepsze od zwykłych-ziemniaczanych (kwestia gustu), czy one mają dużo kalorii ?

Nie wiem co zrobić, czy jeść, czy nie :)

nie jedz, wyrzuć!

jasne, że jedz... wcinaj, są pyszne i zdrowe, z ziemniaka też są zdrowe takie pieczone, ja próbowałam takiej mieszanki: ziemniaki, marchew, seler, pychota

Pasek wagi
Nie jedz... otrujesz się..
Na kolacje bym nie jadła tylko do obiadu. Chyba ze miałabym straszna ochotę na nie :P zreszta skoro juz upieczone to... ;)
Pasek wagi
padłam 
Pasek wagi
Próbowałam są pysze, ale czy to przekłada się na jakość kaloryczną. Gdzieś pod jednym przepisem przeczytałam, że jeśli poddaje się marchew obróbce cieplnej to jest bardziej wartościowa kalorycznie. Ja nie jestem człowiekiem, który bardzo zna się na kaloriach oraz na tym co powinien jeść, a czego nie. Korzystam z utartych przepisów, albo takich, które wyczytam, dlatego pytam, zupełnie zielona :)
W jakiej temperaturze i jak długo je pieklas? Chyba jutro spróbuje :D
Pasek wagi
około 20-25 minut  190 stopni
pewnie, że są pyszne, ja kiedyś jadlam takie właśnie zapiekane ziemniaki slodkie - coś pomiędzy ziemniakiem a marchewką też pyszne
Jeju, normalnie zjedz, na pewno mają dużo mniej kalorii niż tradycyjne frytki.
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.