Temat: szybki obiad

HEJ ;
Macie jakis przepis na zdrowy ale szybki obiad ?
Pasek wagi
To co wlasnie jem: wymieszaj w misce 2 jajka, lyzeczke maki, 3lyzki twarogu i 4kostki szpinaku (albo 100g swiezego). Dopraw sola, pieprzem, slodka papryka, maggi i na patelnie. Smaz pod przykryciem do zciecia sie
Pasek wagi

LedDeth napisał(a):

To co wlasnie jem: wymieszaj w misce 2 jajka, lyzeczke maki, 3lyzki twarogu i 4kostki szpinaku (albo 100g swiezego). Dopraw sola, pieprzem, slodka papryka, maggi i na patelnie. Smaz pod przykryciem do zciecia sie


ja to wypróbuje
kurczak duszony na oliwie z warzywami które lubisz do tego np kasza gryczana ...
szaszłyki zamarynowane w przyprawach i odrobinie oliwy z oliwek - możesz smażyć na patelni lub zrobić w piekarniku;)

śledzie w occie i do tego pieczywko ;) śledzie mają mało kalorii, dużo białka i omega 3 a do tego naprawdę sycą!

łosoś duszony na patelni, doprawiony solą i pieprzem, do tego jakieś warzywa - np sałatka i kasza (gotuje się tylko 10 minut - czyli tyle ile potrzebuje ryba) - ten zestaw robię max w 15 minut ;) lub równie szybki:

kasza jęczmienna, rozbity kotlet ale bez panierki podsmażany na odrobinie oliwy z przyprawami i warzywa do tego ...

ewentualnie ziemniaki, jajko sadzone i np kalafior lub fasolka szparagowa

ja dzisiaj zrobię kurczaka z papryką i jabłkiem na słodko-ostro - pycha a też szybkie. Wlewasz trochę oliwy i kroisz kurczaka w kostkę, wrzucasz na patelnię i doprawiasz odrobiną soli i pieprzu przykrywasz i dusisz... w tym czasie kroisz paprykę i dodajesz, potem kroisz jabłko w plasterki i też dodajesz... dusisz aż jabłko zmięknie i puści soki - tak aby wymieszały się z tymi z papryki ;) doprawiasz jeszcze pod koniec solą i czarnym pieprzem, podajesz z ryżem - pycha!!!! już się nie mogę doczekać 18ej ;)
Pasek wagi

NoweZycie napisał(a):

1, 2, 3 frytki  ;P

rada w sam raz na diete ;d

choć ja robię od zcasu do zcasu - gotowane mlode zmieniaczki kroje w plasteki na patelni na OLEJU PAM :)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.