- Dołączył: 2013-06-29
- Miasto: Gliwice
- Liczba postów: 535
9 lipca 2013, 11:39
Witam, właśnie kombinuję obiad i postanowiłam zrobić pulpeciki w sosie warzywnym zapiekane w piekarniku.
Myślicie, że z takich składników wyjdzie dobry sos?
- pomidory w puszce
- papryka świeża
- marchewka
- cebula
- czosnek
- odrobinę selera
- świeża bazylia
- sól, pieprz
- odrobina śmietany 12%
Myślicie, że będzie ok czy jednak przydałoby się coś dorzucić? Macie jakieś pomysły? :)
Edytowany przez change_yourself 9 lipca 2013, 11:41
- Dołączył: 2011-05-25
- Miasto: Alderaan
- Liczba postów: 12868
9 lipca 2013, 12:19
change_yourself napisał(a):
A myślicie, że lepiej dodać trochę tej śmietany 12% czy same te warzywa?
Koncentrat zbędny, skoro masz pomidory w puszce. Będziesz musiała wtedy sos dosładzać, bo wyjdzie kwaśny. Ogólnie składniki super, możesz dodać łyżkę oliwy, ew. oregano. Pomidory zmiksuj razem z sokiem i dodaj do duszenia, sos wyjdzie gęstszy, jakby był zabielony, więc śmietany też nie potrzebujesz.