Temat: Sos warzywny - będzie dobry?

Witam, właśnie kombinuję obiad i postanowiłam zrobić pulpeciki w sosie warzywnym zapiekane w piekarniku.

Myślicie, że z takich składników wyjdzie dobry sos?

- pomidory w puszce
- papryka świeża
- marchewka
- cebula
- czosnek
- odrobinę selera
- świeża bazylia
- sól, pieprz
- odrobina śmietany 12%

Myślicie, że będzie ok czy jednak przydałoby się coś dorzucić? Macie jakieś pomysły? :)

change_yourself napisał(a):

A myślicie, że lepiej dodać trochę tej śmietany 12% czy same te warzywa?

Koncentrat zbędny, skoro masz pomidory w puszce. Będziesz musiała wtedy sos dosładzać, bo wyjdzie kwaśny. Ogólnie składniki super, możesz dodać łyżkę oliwy, ew. oregano. Pomidory zmiksuj razem z sokiem i dodaj do duszenia, sos wyjdzie gęstszy, jakby był zabielony, więc śmietany też nie potrzebujesz. 
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.