Temat: Sos warzywny - będzie dobry?

Witam, właśnie kombinuję obiad i postanowiłam zrobić pulpeciki w sosie warzywnym zapiekane w piekarniku.

Myślicie, że z takich składników wyjdzie dobry sos?

- pomidory w puszce
- papryka świeża
- marchewka
- cebula
- czosnek
- odrobinę selera
- świeża bazylia
- sól, pieprz
- odrobina śmietany 12%

Myślicie, że będzie ok czy jednak przydałoby się coś dorzucić? Macie jakieś pomysły? :)

Ja bym dodała trochę koncentratu pomidorowego:-) ale reszta brzmi super.
Pasek wagi
Koncentrat mam :) Dzięki za radę :)
A myślicie, że lepiej dodać trochę tej śmietany 12% czy same te warzywa?
będzie pycha, a śmietana jest kompletnie zbędna, w życiu bym jej nie dodawała do tego typu sosiku:)
No ja właśnie też doszłam do wniosku, że jest zbędna ;) Będzie smaczniej i mniej kalorycznie :)
Do tego pulpeciki z chudego mięsa + brązowy ryż.

A myślicie, że do takiego sosu będą pasować pulpety z dodatkiem ziół prowansalskich czy też lepiej dodać do nich odrobinę bazylii? :)
będzie ok ! i w żadnym wypadku nie dawaj żadnego koncentratu bo zepsujesz smak reszty składników! z pomidorów zrobi Ci się sos kochana!
Pasek wagi
Dobra czyli bez śmietany i bez koncentratu. ;)
Myślicie, że wlać też ten sok z pomidorów w puszce czy dodać same pomidory? :)
razem z sokiem i podduś to chwilę aby nadmiar wody wyparował, bedzie pyyyszme
Dziękuję dziewczyny, na Was zawsze można liczyć! :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.