Temat: Jeśli ryba - jaka? Jak?

Zauwazylam, ze w mojej diecie brakuje ryb i zdrowych tłuszczy z nich pochodzących. Jeśli skusić się na rybkę to jaką najlepiej?

Jak przyrządzacie swoje rybki, żeby były smaczne i zdrowe?

:)

Pasek wagi
tusza pieczona w piekarniku z maselkiem, czosnkiem, ew cytrynka
Pasek wagi
Na szybki obiad kupuję gotowe paluszki rybne, ale dobrej jakości typu Frosta.

Jeżeli chodzi o rybę, to kupuję mrożoną bez glazury, najczęściej mintaja (rozmrażam, wkładam do folii, delikatnie smaruję masłem, posypuję przyprawą do ryb i skrapiam sokiem z cytryny) Uwielbiam też filety z łososia.

Pasek wagi

wrednababa56 napisał(a):

tusza pieczona w piekarniku z maselkiem, czosnkiem, ew cytrynka


ojj nie polecam, ostatnio przyrządziłam tak pstrąga całego, jeszcze koperek wsadziłam, jak się przysiadłam to całego wszamałam przepyszny był :) jeśli chodzi ze zdrowego punktu widzenia to ja lubię rybkę z parowaru .. z tej mniej zdrowej, jednak ja się oprzeć nie umiem, rybka w panierce (ja kocham dorsza) na oliwie smażona :) pyyyycha .. ja jeszcze często kupuje tuńczyki w puszkach i robię spagetti, sałatki czy nawet kanapkę posmaruje :)
Pasek wagi
sola pieczona w piekarniku :)
Łosoś pod każdą postacią   mintaj też jest pyszny i halibut

Jula09 napisał(a):

sola pieczona w piekarniku :)

Jak byłam w Zakopanym i poszliśmy coś zjeść do knajpy, ja chciałam rybkę to fajnie pisało "Sola bez soli ale za to z porem" :P
Pasek wagi
Łosoś <3
Pasek wagi
łosoś gotowany albo na parze, albo pieczony w piekarniku - można dodać słodką paprykę, cytrynę, pieprz, sól - przyprawy jakie się lubi :)
Łosoś pieczony w piekarniku z chrupiącą skórką pychota ja posypuje troszkę czosnkiem.
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.