- Dołączył: 2013-04-17
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 754
4 lipca 2013, 14:19
Zauwazylam, ze w mojej diecie brakuje ryb i zdrowych tłuszczy z nich pochodzących. Jeśli skusić się na rybkę to jaką najlepiej?
Jak przyrządzacie swoje rybki, żeby były smaczne i zdrowe?
:)
- Dołączył: 2013-03-06
- Miasto: Częstochowa
- Liczba postów: 25973
4 lipca 2013, 14:20
tusza pieczona w piekarniku z maselkiem, czosnkiem, ew cytrynka
- Dołączył: 2012-09-07
- Miasto: Paryż
- Liczba postów: 3787
4 lipca 2013, 14:24
Na szybki obiad kupuję gotowe paluszki rybne, ale dobrej jakości typu Frosta.
Jeżeli chodzi o rybę, to kupuję mrożoną bez glazury, najczęściej mintaja (rozmrażam, wkładam do folii, delikatnie smaruję masłem, posypuję przyprawą do ryb i skrapiam sokiem z cytryny) Uwielbiam też filety z łososia.
- Dołączył: 2012-08-16
- Miasto: Częstochowa
- Liczba postów: 4857
4 lipca 2013, 14:26
wrednababa56 napisał(a):
tusza pieczona w piekarniku z maselkiem, czosnkiem, ew cytrynka
ojj nie polecam, ostatnio przyrządziłam tak pstrąga całego, jeszcze koperek wsadziłam, jak się przysiadłam to całego wszamałam
![]()
przepyszny był :) jeśli chodzi ze zdrowego punktu widzenia to ja lubię rybkę z parowaru .. z tej mniej zdrowej, jednak ja się oprzeć nie umiem, rybka w panierce (ja kocham dorsza) na oliwie smażona :) pyyyycha .. ja jeszcze często kupuje tuńczyki w puszkach i robię spagetti, sałatki czy nawet kanapkę posmaruje :)
- Dołączył: 2013-06-29
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 1123
4 lipca 2013, 14:26
sola pieczona w piekarniku :)
4 lipca 2013, 14:26
Łosoś pod każdą postacią
![]()
mintaj też jest pyszny i halibut
- Dołączył: 2012-08-16
- Miasto: Częstochowa
- Liczba postów: 4857
4 lipca 2013, 14:27
Jula09 napisał(a):
sola pieczona w piekarniku :)
Jak byłam w Zakopanym i poszliśmy coś zjeść do knajpy, ja chciałam rybkę to fajnie pisało "Sola bez soli ale za to z porem" :P
4 lipca 2013, 14:35
łosoś gotowany albo na parze, albo pieczony w piekarniku - można dodać słodką paprykę, cytrynę, pieprz, sól - przyprawy jakie się lubi :)
- Dołączył: 2013-05-15
- Miasto:
- Liczba postów: 34
4 lipca 2013, 14:43
Łosoś pieczony w piekarniku z chrupiącą skórką pychota ja posypuje troszkę czosnkiem.