25 czerwca 2013, 13:42
Planuję zrobić biszkopt z galaretką i bitą śmietaną. Zastanawiam się czy dodanie do ciasta na biszkopt wiórek kokosowych przed upieczeniem będzie dobrym pomysłem. Jaki będzie efekt? Czy ktoś kiedyś próbować? Czy jest to dobry pomysł?
Z góry dziękuję za odpowiedzi, sugestie i porady.
- Dołączył: 2011-05-04
- Miasto: Białystok
- Liczba postów: 14372
25 czerwca 2013, 13:43
Normalnie do biszkoptu mozna ddawac wiorkikokoswe i mak.
25 czerwca 2013, 13:50
lola7777 napisał(a):
Normalnie do biszkoptu mozna ddawac wiorkikokoswe i mak.
Mówisz? : ) Jestem zupełnie zielona w wypiekach i nie bardzo się orientuję. Czyli będzie ok, jeśli będą w cieście i dopiero potem to upiekę tak? : )
- Dołączył: 2013-05-08
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 3115
25 czerwca 2013, 13:52
Empiryczna napisał(a):
lola7777 napisał(a):
Normalnie do biszkoptu mozna ddawac wiorkikokoswe i mak.
Mówisz? : ) Jestem zupełnie zielona w wypiekach i nie bardzo się orientuję. Czyli będzie ok, jeśli będą w cieście i dopiero potem to upiekę tak? : )
Tak. Tylko nie za dużo, ale generalnie jak najbardziej.
25 czerwca 2013, 13:53
Yrithee napisał(a):
Empiryczna napisał(a):
lola7777 napisał(a):
Normalnie do biszkoptu mozna ddawac wiorkikokoswe i mak.
Mówisz? : ) Jestem zupełnie zielona w wypiekach i nie bardzo się orientuję. Czyli będzie ok, jeśli będą w cieście i dopiero potem to upiekę tak? : )
Tak. Tylko nie za dużo, ale generalnie jak najbardziej.
Jak miło : ) Dziękuję bardzo za porady : *** I przepraszam za takie bzdurne pytanie, ale nie za bardzo mam kogo zapytać : (
25 czerwca 2013, 13:53
oczywiście,że dodaj ! nawet można dodać cynamonu pychaaa :-))) "dodatki" zawsze dodawaj przed upieczeniem :)
- Dołączył: 2010-11-25
- Miasto:
- Liczba postów: 2514
25 czerwca 2013, 14:03
ja uwielbiam kokos w biszkopcie:) śmiało dodawaj:)
- Dołączył: 2013-02-18
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 2622
25 czerwca 2013, 14:34
Pewnie, że dodaj! Wyjdzie taka lekka kokosanka:) Wszystkiego najlepszego!