Temat: Wiórki kokosowe w cieście na biszkopt?


Planuję zrobić biszkopt z galaretką i bitą śmietaną. Zastanawiam się czy dodanie do ciasta na biszkopt wiórek kokosowych przed upieczeniem będzie dobrym pomysłem. Jaki będzie efekt? Czy ktoś kiedyś próbować? Czy jest to dobry pomysł?

Z góry dziękuję za odpowiedzi, sugestie i porady.
Normalnie do biszkoptu mozna ddawac wiorkikokoswe i mak.
Pasek wagi

lola7777 napisał(a):

Normalnie do biszkoptu mozna ddawac wiorkikokoswe i mak.


Mówisz? : ) Jestem zupełnie zielona w wypiekach i nie bardzo się orientuję. Czyli będzie ok, jeśli będą w cieście i dopiero potem to upiekę tak? : )

Empiryczna napisał(a):

lola7777 napisał(a):

Normalnie do biszkoptu mozna ddawac wiorkikokoswe i mak.
Mówisz? : ) Jestem zupełnie zielona w wypiekach i nie bardzo się orientuję. Czyli będzie ok, jeśli będą w cieście i dopiero potem to upiekę tak? : )


Tak. Tylko nie za dużo, ale generalnie jak najbardziej.
Pasek wagi

Yrithee napisał(a):

Empiryczna napisał(a):

lola7777 napisał(a):

Normalnie do biszkoptu mozna ddawac wiorkikokoswe i mak.
Mówisz? : ) Jestem zupełnie zielona w wypiekach i nie bardzo się orientuję. Czyli będzie ok, jeśli będą w cieście i dopiero potem to upiekę tak? : )
Tak. Tylko nie za dużo, ale generalnie jak najbardziej.


Jak miło : ) Dziękuję bardzo za porady : *** I przepraszam za takie bzdurne pytanie, ale nie za bardzo mam kogo zapytać : (
oczywiście,że dodaj ! nawet można dodać cynamonu pychaaa :-))) "dodatki" zawsze dodawaj przed upieczeniem :)
ja uwielbiam kokos w biszkopcie:) śmiało dodawaj:)
Pasek wagi
Pewnie, że dodaj! Wyjdzie taka lekka kokosanka:) Wszystkiego najlepszego!

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.