Temat: Jak usmażyć piersi z kurczaka?

Trochę z innej beczki, bo wcale nie musi być dietetycznie :) To nie dla mnie tylko dla moich rodziców, bo robię im kolację :D
A oni nie muszą się przejmować kaloriami :) Więc jak to zrobić? W piekarniku czy na patelni?
Chcę żeby było miękkie, ma to być dodatek do ryżu i sosu słodko-kwaśnego.
nie wiem czemu mu sie ubzdurało ze pytałas o udka z kurczaka hihi dlatego napisałam od godziny do połtora. ja to zakrecona jestem:)

uleczka93 napisał(a):

misia702 napisał(a):

upiekłabym w piekarniku 180 stopni przez godzine do poltorej , sprawdz wykałaczka po godzinie czy jest miekkie. jesli jednak wybierzesz patelnie musi byc mały ogien zeby przez ta godzine sie nie przypalilo i nie bylo surowe w srodku. polecam przyprawic majerankiem, wtedy jest super smak
poltorej godziny? ja piers z kurczaka pieke 25 minut w 180 stopniach i nigdy nie wyszla surowa
najlepiej zamarynować w ulubionych przyprawach i upiec w worku, bez tłuszczy - zdrowo, smacznie, - i robi się samo (pieczesz 40-60 minut w 180-200 st.C w termoobiegu)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.