23 czerwca 2013, 11:47
Trochę z innej beczki, bo wcale nie musi być dietetycznie :) To nie dla mnie tylko dla moich rodziców, bo robię im kolację :D
A oni nie muszą się przejmować kaloriami :) Więc jak to zrobić? W piekarniku czy na patelni?
Chcę żeby było miękkie, ma to być dodatek do ryżu i sosu słodko-kwaśnego.
Edytowany przez evangelinee 23 czerwca 2013, 11:52
- Dołączył: 2013-06-06
- Miasto: kocin
- Liczba postów: 679
23 czerwca 2013, 11:48
W piekarniku!
Ja kupuję woreczki do pieczenia z przyprawami, Winiary ma takie albo Culineo - kurczak w ziołach z czosnkiem, palce lizać :)
- Dołączył: 2013-03-18
- Miasto:
- Liczba postów: 1884
23 czerwca 2013, 11:50
upiekłabym w piekarniku 180 stopni przez godzine do poltorej , sprawdz wykałaczka po godzinie czy jest miekkie. jesli jednak wybierzesz patelnie musi byc mały ogien zeby przez ta godzine sie nie przypalilo i nie bylo surowe w srodku. polecam przyprawic majerankiem, wtedy jest super smak
- Dołączył: 2012-08-05
- Miasto:
- Liczba postów: 497
23 czerwca 2013, 11:51
W piekarniku oczywiscie. Na patelni wyjda takie...nijakie. I tak jak proponuje CrazyCatLady - wyjda pyszne.
- Dołączył: 2013-06-17
- Miasto: Katania
- Liczba postów: 6528
23 czerwca 2013, 11:52
na 180 stopni spokojnie wystarczy godzina, nawet niecała może być,zależy ile tego mięsa
- Dołączył: 2013-02-27
- Miasto: Bielsk Podlaski
- Liczba postów: 1957
23 czerwca 2013, 11:59
na patelni żeby były soczyste smaży się pod przykryciem
23 czerwca 2013, 12:10
Ja zawsze robiłam tak że najpierw chwilę obsmażałam na odrobinie oliwy a potem w folii aluminiowej do piekarnika. Nigdy sucha nie wyszła :)
23 czerwca 2013, 12:27
misia702 napisał(a):
upiekłabym w piekarniku 180 stopni przez godzine do poltorej , sprawdz wykałaczka po godzinie czy jest miekkie. jesli jednak wybierzesz patelnie musi byc mały ogien zeby przez ta godzine sie nie przypalilo i nie bylo surowe w srodku. polecam przyprawic majerankiem, wtedy jest super smak
poltorej godziny?
![]()
ja piers z kurczaka pieke 25 minut w 180 stopniach i nigdy nie wyszla surowa
- Dołączył: 2013-05-30
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 586
23 czerwca 2013, 12:45
A ja szczerze mówiąc wolę smażone mięso i nawet na redukcji smażę - to tak odnośnie ograniczania się lub nie :D Zatem wybrałabym smażone, albo ewentualnie podsmażone i później upieczone ;)