Temat: Jak usmażyć piersi z kurczaka?

Trochę z innej beczki, bo wcale nie musi być dietetycznie :) To nie dla mnie tylko dla moich rodziców, bo robię im kolację :D
A oni nie muszą się przejmować kaloriami :) Więc jak to zrobić? W piekarniku czy na patelni?
Chcę żeby było miękkie, ma to być dodatek do ryżu i sosu słodko-kwaśnego.
W piekarniku! 
Ja kupuję woreczki do pieczenia z przyprawami, Winiary ma takie albo Culineo - kurczak w ziołach z czosnkiem, palce lizać :)
Pasek wagi
upiekłabym w piekarniku 180 stopni przez godzine do poltorej , sprawdz wykałaczka po godzinie czy jest miekkie. jesli jednak wybierzesz patelnie musi byc mały ogien zeby przez ta godzine sie nie przypalilo i nie bylo surowe w srodku. polecam przyprawic majerankiem, wtedy jest super smak
W piekarniku oczywiscie. Na patelni wyjda takie...nijakie. I tak jak proponuje CrazyCatLady - wyjda pyszne.
na 180 stopni spokojnie wystarczy godzina, nawet niecała może być,zależy ile tego mięsa
Pasek wagi
na patelni żeby były soczyste smaży się pod przykryciem
Pasek wagi

misia702 napisał(a):

upiekłabym w piekarniku 180 stopni przez godzine do poltorej , sprawdz wykałaczka po godzinie czy jest miekkie. jesli jednak wybierzesz patelnie musi byc mały ogien zeby przez ta godzine sie nie przypalilo i nie bylo surowe w srodku. polecam przyprawic majerankiem, wtedy jest super smak
Ja zawsze robiłam tak że najpierw chwilę obsmażałam na odrobinie oliwy a potem w folii aluminiowej do piekarnika. Nigdy sucha nie wyszła :)

misia702 napisał(a):

upiekłabym w piekarniku 180 stopni przez godzine do poltorej , sprawdz wykałaczka po godzinie czy jest miekkie. jesli jednak wybierzesz patelnie musi byc mały ogien zeby przez ta godzine sie nie przypalilo i nie bylo surowe w srodku. polecam przyprawic majerankiem, wtedy jest super smak

poltorej godziny? ja piers z kurczaka pieke 25 minut w 180 stopniach i nigdy nie wyszla surowa
A ja szczerze mówiąc wolę smażone mięso i nawet na redukcji smażę - to tak odnośnie ograniczania się lub nie :D Zatem wybrałabym smażone, albo ewentualnie podsmażone i później upieczone ;)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.