Temat: schab jak upiec?

Hejka
A więc u mnie dzisiaj schaboszczak na obiad, ale nie chce jeść go tak jak wszyscy w panierce, bo boje się o kalorie skończył mi się karnet na siłowni i nie chce przytyć... Myślałam, żeby go do pierkarnika wciepnąć

Taki rozbity kawałek plaster schabu jak upiec? Może jakieś dodatki  domu mam odrobinę pieczarek i pomidora cebule i czosnek może jakieś roladki? Ale ile to piec?

Lozari napisał(a):

montignaczka napisał(a):

Mozesz też zrobić w formie rolady...mocno rozbić, do środka co tylko Ci się podoba, przyprawic, w folie aluminiowa i do piekarnika. Myśle, ze tak 1,5 godz starczy
o właśnie, też miałam zasugerować rolady, pyszne, nieskomplikowane a efektowne i nietłuste


Pyszne ale nie chciałoby mi się tak bawić z jednym plastrem schabu ;) Ja bym postawiła raczej na podduszenie z pieczarkami i cebulą lub po prostu usmażenie na odrobinie tłuszczu bez panierki i do tego również podsmażone pieczarki (ja zawsze kładę na suchą patelnię).

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.