- Dołączył: 2012-07-12
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 2105
18 kwietnia 2013, 08:49
Cześć,
zna któraś z Was jakiś fajny przepis na królika (poza "królikiem w śmietanie")? Mięso niby zdrowe, delikatne, a jednak mało popularne, to i w sieci za dużo przepisów nie ma ;/
Pomożecie?
18 kwietnia 2013, 13:36
zjadłabym kiedyś królika . Podobno dobre mięsko
- Dołączył: 2012-09-10
- Miasto: Kielce
- Liczba postów: 1937
18 kwietnia 2013, 13:37
biedny króliczek :(((
miałam kiedyś, nigdy bym nie zjadła
- Dołączył: 2008-08-18
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 2959
18 kwietnia 2013, 13:56
Królik to bardzo delikatne mięso!
Polecam królika w winie białym ;) Podsmaża sie poporcjowane mięso, następnie dusi się mięso w takiej jakby zalewie z pomidorów, cebuli z dodatkiem papryki, potem zalewa winem. Aczkolwiek dokładnego przepisu nie znam, to danie popisowe mojego teścia ;)
- Dołączył: 2013-01-20
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 96
18 kwietnia 2013, 14:12
Ja gdybym nie wiedziała że to królik to bym zjadła, a tak to nieee... sama mam królika , hm takie piękne oczka :)
- Dołączył: 2011-08-30
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 720
18 kwietnia 2013, 14:32
Niestety, ale sposob zabijania królików i mniejszych zwierząt niż krowy i świenie jest dużo bardziej brutalny..
- Dołączył: 2011-05-25
- Miasto: Alderaan
- Liczba postów: 12868
18 kwietnia 2013, 14:42
Rodzice czasami hodują króliki, robią wtedy pasztet. Ale moim skromnym zdaniem strasznie dużo zachodu z króliczym mięsem.
- Dołączył: 2012-07-12
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 2105
18 kwietnia 2013, 15:05
LeiaOrgana7 napisał(a):
Rodzice czasami hodują króliki, robią wtedy pasztet. Ale moim skromnym zdaniem strasznie dużo zachodu z króliczym mięsem.
No właśnie ja dostałam od rodziców ;)
18 kwietnia 2013, 15:08
nie pomogę , nie znam , ja królika raz w życiu jadłam , jak miaam chyba 10- 12 lat wtedy mama mi powiedziała że to kurczak a jak zjadłam ze to królik , królika nigdy w życiu już nie zjem , na szczęscie u nas już ich nie ma od lat tylko kurczaki
- Dołączył: 2008-11-19
- Miasto: Italia
- Liczba postów: 5574
18 kwietnia 2013, 15:10
tu we Wloszech jada sie sporo krolikow, mieso dobre, delikatne, zaliczane do bialych, niskokaloryczne. tylko jak dla mnie to za duzo kosci a za malo miesa by warto bylo te zwierzaki mordowac, w dodatku jest futerkowy jak pies czy kot i glupio tak. no i sama tez mam krolika miniaturke w domu :) ale krolika jadam czasem jak jestem u tesciowej bo ona czesto robi, przepis wlasnie taki jak ten ktory podala ktoras na pierwszej stronie tylko zamiast woda podlewa mlekiem, by bylo jeszcze delikatniejsze miesko
- Dołączył: 2012-07-03
- Miasto: Włodawa
- Liczba postów: 5878
18 kwietnia 2013, 15:20
Jak można zjeść królika ? :O