- Dołączył: 2012-07-12
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 2105
18 kwietnia 2013, 08:49
Cześć,
zna któraś z Was jakiś fajny przepis na królika (poza "królikiem w śmietanie")? Mięso niby zdrowe, delikatne, a jednak mało popularne, to i w sieci za dużo przepisów nie ma ;/
Pomożecie?
- Dołączył: 2009-04-24
- Miasto: Góra
- Liczba postów: 7960
18 kwietnia 2013, 08:53
sory, ale nie pomogę...w życiu nie zjem królika
- Dołączył: 2013-02-17
- Miasto: Gdynia
- Liczba postów: 208
18 kwietnia 2013, 08:57
Ja po prostu wkładam do rękawa (taki do pieczenie), przyprawiam i wkładam do piekarnika. Jest pyszny :)
- Dołączył: 2011-10-12
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 3344
18 kwietnia 2013, 09:06
Możesz zrobić w białym winie, wychodzi pyszny sosik.
- Dołączył: 2010-05-10
- Miasto: Mauritius
- Liczba postów: 21812
18 kwietnia 2013, 09:11
O rety krolik jest pyszny, ale niestety nei wiem jak zrobic.
A te co sie tak obruszaja to wegetarianki? Jesli nie, to swini, krowy, kurczaka wam nei szkoda? Co za hipokryzja.
Edytowany przez KotkaPsotka 18 kwietnia 2013, 09:12
- Dołączył: 2013-02-17
- Miasto: Gdynia
- Liczba postów: 208
18 kwietnia 2013, 09:13
KotkaPsotka napisał(a):
O rety krolik jest pyszny, ale niestety nei wiem jak zrobic.A te co sie tak obruszaja to wegetarianki?
Haha, dokładnie! :D A szyneczką to się pewnie zajadają :P
- Dołączył: 2010-11-24
- Miasto: Dolina Słoni
- Liczba postów: 14535
18 kwietnia 2013, 09:22
KotkaPsotka napisał(a):
O rety krolik jest pyszny, ale niestety nei wiem jak zrobic.A te co sie tak obruszaja to wegetarianki? Jesli nie, to swini, krowy, kurczaka wam nei szkoda? Co za hipokryzja.
![]()
Nic dodać - nic ująć
![]()
Ja kiedyś robiłam królika z tego przepisu
http://www.tesco.pl/kulinarni-lowcy-smakow/krolik-pieczony-w-bialym-winie-i-ziolach/ i skoro moja teściowa chwaliła to znak że wyszedł przepyszny ![]()
Moja mama robi przepysznego królika oto przepis :
Królika naciera czosnkiem,pieprzem,solą (czasami zamiast soli dodaje wegete).
Na patelni podsmaża posiekaną cebulę,dodaje (na tą samą patelnię) królika i obsmaża go z każdej strony.Podlewa wodą i dusi do miękkości (dużo zależy jak duże są kawałki,ale ok 2 godzin trzeba liczyć).W razie potrzeby dolewamy wodę i przyprawiamy sos do smaku.A potem lekko zaciąga sos śmietaną wymieszaną z mąką.
- Dołączył: 2012-02-24
- Miasto:
- Liczba postów: 5843
18 kwietnia 2013, 09:31
Krolik jest pyszny, a rosol na bulionie to bajka.