9 marca 2013, 22:05
Przyrządzacie kurczaka w naczyniu żaroodpornym bez tłuszczu? :) Równie zdrowe jak gotowanie na parze? :)
- Dołączył: 2013-03-06
- Miasto: Częstochowa
- Liczba postów: 25973
9 marca 2013, 22:09
nie wiem czy kurczak gotowany na parze moze byc smaczny, dla mnie jest suchy. za to w naczyniu zaroodpornym jest soczysty i dobrze przyprawiony
- Dołączył: 2012-05-20
- Miasto: Hel
- Liczba postów: 5118
9 marca 2013, 22:15
da sie. ja tak bardzo czesto robie. mozesz tez rozpuscic polowe kostki rosolowej w wodzi i go podlewac troszke raz na jakis czas w trakcie pieczenia.
- Dołączył: 2012-04-25
- Miasto: Skarżysko-Kamienna
- Liczba postów: 1135
9 marca 2013, 22:36
co prawda jadam indyka, ale nie wychodzi mi nigdy suchy =) z piekarnika już bardziej czasem, jak za długo posiedzi, mimo, że wlewam wodę do worka :) nie można tylko przesadzić z czasem i będzie soczysty =))
- Dołączył: 2011-01-14
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 2047
9 marca 2013, 22:46
Pieczony w piekarniku na pewno będzie smaczniejszy niż ugotowany na parze ALE bez tłuszczu będzie suchy jak wiór ;)