Temat: Kurczaczek. :P

Przyrządzacie kurczaka w naczyniu żaroodpornym bez tłuszczu? :) Równie zdrowe jak gotowanie na parze? :)
nie wiem czy kurczak gotowany na parze moze byc smaczny, dla mnie jest suchy. za to w naczyniu zaroodpornym jest soczysty i dobrze przyprawiony 
Pasek wagi
da sie. ja tak bardzo czesto robie. mozesz tez rozpuscic polowe kostki rosolowej w wodzi i go podlewac troszke raz na jakis czas w trakcie pieczenia.
Pasek wagi
co prawda jadam indyka, ale nie wychodzi mi nigdy suchy =) z piekarnika już bardziej czasem, jak za długo posiedzi, mimo, że wlewam wodę do worka :) nie można tylko przesadzić z czasem i będzie soczysty =))
Pieczony w piekarniku na pewno będzie smaczniejszy niż ugotowany na parze ALE bez tłuszczu będzie suchy jak wiór ;)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.