Temat: pomocy zrazy

Witam,
Chciałam zrobić zrazy, ale w domu mam tylko kawałek szynki. Czy mogę zrobić takie klasyczne zrazy z takiego mięsa. Klasyczne tz z musztardą ogórkiem kiszonym itp??
Pasek wagi
a dla czego nie ?
tak, czę sto takie robię
Pasek wagi
bo to są zrazy wołowe. Szynka to wieprzowina. Inne mięso. Nie wiem czy jest różnica w przyżądzeniu
Pasek wagi
pewnie że tak ! ;) 

anetaczek napisał(a):

tak, czę sto takie robię

ok super dziękuje
Pasek wagi
Jak nie mam wołowiny to zastępuję mięso szynką lub schabem.
Tak samo smaczne.....a taniej :-)
Oczywiście, będą szybciej gotowe niż zrazy wołowe.
ja przeważnie robię zrazy ze schabu a ostatnio robiłam z piersi z kurczaka

Asienka28 napisał(a):

Oczywiście, będą szybciej gotowe niż zrazy wołowe.

dziękuje za info. Właśnie miałam się też o to zapytać :d będę sprawdzać mięsko
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.