- Dołączył: 2012-07-29
- Miasto: Czaplinek
- Liczba postów: 13674
4 stycznia 2013, 20:27
Witam,
Chciałam zrobić zrazy, ale w domu mam tylko kawałek szynki. Czy mogę zrobić takie klasyczne zrazy z takiego mięsa. Klasyczne tz z musztardą ogórkiem kiszonym itp??
- Dołączył: 2012-07-29
- Miasto: Czaplinek
- Liczba postów: 13674
4 stycznia 2013, 20:34
bo to są zrazy wołowe. Szynka to wieprzowina. Inne mięso. Nie wiem czy jest różnica w przyżądzeniu
- Dołączył: 2010-11-24
- Miasto: Dolina Słoni
- Liczba postów: 14535
4 stycznia 2013, 20:36
Jak nie mam wołowiny to zastępuję mięso szynką lub schabem.
Tak samo smaczne.....a taniej :-)
- Dołączył: 2012-12-18
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 1283
4 stycznia 2013, 20:44
Oczywiście, będą szybciej gotowe niż zrazy wołowe.
- Dołączył: 2011-06-20
- Miasto: Chojnice
- Liczba postów: 2842
4 stycznia 2013, 20:58
ja przeważnie robię zrazy ze schabu a ostatnio robiłam z piersi z kurczaka
- Dołączył: 2012-07-29
- Miasto: Czaplinek
- Liczba postów: 13674
4 stycznia 2013, 21:22
Asienka28 napisał(a):
Oczywiście, będą szybciej gotowe niż zrazy wołowe.
dziękuje za info. Właśnie miałam się też o to zapytać :d będę sprawdzać mięsko