- Dołączył: 2011-10-25
- Miasto: Gorzów Wielkopolski
- Liczba postów: 14
29 grudnia 2012, 01:46
Hej ! okazało się ostatnio, że mam niski poziom hemoglobiny. niby niewiele mniej od normy, ale jednak. co polecacie na poprawienie wyników?
- Dołączył: 2011-10-25
- Miasto: Gorzów Wielkopolski
- Liczba postów: 14
29 grudnia 2012, 01:49
ale to takie trochę fuuuuj :) coś jeszcze?
- Dołączył: 2012-10-02
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 402
29 grudnia 2012, 01:59
też ma zawsze problemy z hemoglobiną - podobno taka moja "uroda"
Dobre wszystko czego ja nie znoszę, aż mnie wzdryga, czyli:
-wątróbka, blehhh
- buraczki
- pietruszka - natka
buraczki przyjmuję jedynie w postaci z chrzanem albo jako sok ale jedynie z jabłkiem. Ogólnie trzeba jeść racjonalnie, dużo warzyw, owoce, mięsko :/ kurak mało pomaga niestety w tej kwestii
- Dołączył: 2011-10-25
- Miasto: Gorzów Wielkopolski
- Liczba postów: 14
29 grudnia 2012, 02:01
czyli np karkówka z buraczkami,albo mielony z buraczkami byłby ok?
- Dołączył: 2012-10-02
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 402
29 grudnia 2012, 02:07
specem nie jestem, niestety. Żeby ta karkówka jakoś mega tłusta nie była :/
- Dołączył: 2012-02-15
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1189
29 grudnia 2012, 02:51
wpisz w google, to kopalnia wiedzy ja tez mam z tym problem i biore suplement wiadomo, ze dieta tez nadrabiam
- Dołączył: 2012-08-24
- Miasto: Zbylitowska Góra
- Liczba postów: 1694
29 grudnia 2012, 02:55
ja się kiedys na diecie tak zaprawiłam ze musiałam brac jakies specjalne lekarstwa które gdyby wtedy nie pomogły to czekały na mnie bolesne zastrzyki...z dwojga złego wolałabym zszamac wątróbkę z cebulką..tylko ze ja akurat bardzo lubie:)
radze udac sie do lekarza niech osądzi bo to nie żarty
- Dołączył: 2012-10-21
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 383
29 grudnia 2012, 02:55
Tez mam problemy, ale moj lekarz stwierdzil ze do konca zycia musze brac tabletki, po prostu niektore orgazizmy nie przyswajaja zelaza z jedzenia
- Dołączył: 2010-08-16
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 3186
29 grudnia 2012, 07:21
Wszystkie strączki, zwłaszcza soja i produkty z niej (tofu), zielone warzywa liściaste (jarmuż, kapusta włoska, szpinak, botwinka), wszystkie zboża, melasa trzcinowa.