12 grudnia 2012, 19:54
w carrefour widze maja rozne mrozone warzywa na wage -marchew ,groszek ,fasolka do tego widze maja tez warzywa na patelnie mrozone ,nigdy nie kupowalam mrozonych warzyw jak je przydzacie .Ni wiem czy mam jej gotowac czy smazyc?Macie moze jakies pzrepisy z takimi warzywami mrozonymi i np kurczakiem ,jak dlugo je smazyc ,gotowac?
12 grudnia 2012, 19:57
jak będziesz smażyć to dietetyczne nie będą, można dać trochę oliwy na patelnie i tak je rozmrozić, poddusić. czas jest na opakowaniu napisany, chociaż i tak bym się nim nie sugerowała bo zależy od kuchenki i ilości warzyw, chyba masz oczy to zobaczysz kiedy się rozmroziły i zobaczysz kiedy będą ciepłe. można podawać z czymkolwiek, same, z sosem jogurtowym, z kurczakiem, rybą...
12 grudnia 2012, 20:02
a ja robię zupę na szybko :) Kupuję taką mieszankę marchew , kalafior ,brokuł dodaje ziemniaki pokrojone w kosteczkę , wrzucam do garnka i gotuje 15 min zabielam ,doprawiam (daje dużo kopru ) i gotowe na szybko :)
12 grudnia 2012, 20:11
aż mi się przypomniało o szpinaku :) smażysz taki mrożony dodajesz dość
sporo czosnku sól pieprz i zabielasz jogurtem lub śmietaną do tego
wkroić gotowane jajko albo dodajesz pierś kurczaka w kawałkach
usmażona na łyżce oliwy z przyprawami według gustu. Szpinak smażysz około 10 min może nawet mniej :)
12 grudnia 2012, 20:24
duszę na patelni dodaje ryż , curry - pyycha
- Dołączył: 2011-08-14
- Miasto: Sopot
- Liczba postów: 859
12 grudnia 2012, 20:29
do zupy,na parze lub do usmazenia jak tylko chcesz wedle uznania i potrzeb, jest tansza i szybsza forma...choc nie ma tyle wartosci co warzywa i owoce swieze
- Dołączył: 2008-03-03
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 341
13 grudnia 2012, 11:45
A któe mrożone warzywa nadają się do przygotowania w parowarze ? bo zielona fasolka wyszła mi paskudna