- Dołączył: 2011-09-03
- Miasto: Pustkowie
- Liczba postów: 973
9 grudnia 2012, 16:00
Witajcie, pierwszy raz chciałabym zrobić świąteczne pierniki, trochę o nich poczytałam ale za każdym razem jest napisane coś innego. Raz mówią żeby ciasto robić z dużym wyprzedzeniem i włożyć do lodowki a piec kilka dni przed świętami, drugi sposób to upiec od razu i zapakować w pojemniki i czekać aż zmiękną... pomocy :P
- Dołączył: 2009-06-22
- Miasto: Nassau
- Liczba postów: 7753
9 grudnia 2012, 16:59
Edytowany przez delax 28 grudnia 2018, 10:51
9 grudnia 2012, 17:06
Ja od lat juz robie takie ze juz po dwoch dniach lezakowania sa idealne :)) naturalnie dluzsze przechowywanie tez im nie szkodzi - dzis zrobilam (dla ciekawych fotki w pamietniku) :)
Edytowany przez prosiatko 9 grudnia 2012, 17:06
- Dołączył: 2010-08-16
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 3186
9 grudnia 2012, 17:13
To zależy od przepisu. Ja moje zrobiłam ponad tydzień temu. Siedzą w puszce i miękną.
- Dołączył: 2012-09-03
- Miasto: Rumia
- Liczba postów: 2051
9 grudnia 2012, 17:19
Ja mam juz zrobione pierniczki 5grudnia i poukladane w pudelka i sobie teraz miekna az do swiat. ale sa tez przepisy na pierniczki ktore odrazu po upieczeniu sa miekkie, wystarczy piszukac:)
- Dołączył: 2012-10-12
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 149
9 grudnia 2012, 17:57
znam taką zasadę że 2 tygodnie przed świętami, ale kto tam wie, byleby zmiękły